5 неща, от които трябва да се отървете веднага

5266
5 неща, от които трябва да се отървете веднага
Снимка: iStock

Навикът да съхранявате милион ненужни вещи из шкафовете у дома е много вреден. Но колкото повече такива събирате около себе си, толкова повече провокирате появата на алергия към прах. Вашата стая трябва да се чисти и подрежда по всяко време! Също така носенето на нов стил всеки ден означава, че харчите излишни пари за дрехи и аксесоари. Истината е, че шкафът ви е пълен с вещи. Съгласете се, в него има много боклуци и безсмислени дрехи. Просто трябва да намалите броя на тоалетите, ако все пак искате да излезете от тази трудна ситуация.  

Вземете лист хартия и молив в ръцете си и започнете, без да се щадите, да записвате нещата, които заемат твърде много място в стаята ви и никога не ги ползвате. Помислете защо ги купихте? Имаше отстъпка в магазина или е било по празничен повод? Ако можете да отговорите на поне един въпрос без да се замисляте, отървете се от това нещо. Ако никога не сте го носили, къде е гаранцията, че това някога ще се случи? Нека видим пет основни неща, от които е добре веднага да се отървете:

Старо бельо и тениски

Първият ви сутиен и бикини от комплекта, който бившият ви е подарил, са напълно ненужни неща, които просто заемат място в шкафа. Никога няма да ги носите и като неща "за спомен" също не са подходящи. Вземете навика да изхвърляте бельото, чорапите и тениските, които никога повече няма да облечете. Така ще освободите и повече място в гардероба си.

Тази подредба на цветята у дома, ще привлича много КЪСМЕТ

Скъсани кабели от зарядни или слушалки

Във всяка къща има място, където живеят кабели за зареждане, слушалки и куп всякакви други подобни неща. Те трябва да бъдат сортирани и изхвърлени.

Плюшени играчки

Плюшените мечета и зайчетата са много необходими в домовете за сираци, но не и във вашата спалня. Направете добро дело и дарете тези играчки там, където са много по-нужни.

Правилата за подредба на банята според Фън Шуй

Козметика

Сенки, които съсипват клепачите ви, коректори, закупени в онлайн магазин и червило, чийто нюанс изобщо не ви подхожда, не заслужават място в козметичната ви чантичка. Вие трябва спешно да се сбогувате с тях, не само защото затрупват пространството в стаята ви. Само си представете, че един ден ще ви хрумне отново да си сложите целия този грим и дори да излезете на публично място в този вид!

Стари списания

Не се съмняваме, че сте събирали всеки брой на любимото си лъскаво списание. Затова знаем, че никой не препрочита тези списания. Те спешно трябва да бъдат изхвърлени за рециклиране и забравени.

Използвайте пространството около вас в своя полза и не се опитвайте да засипвате дома си с всякакви боклуци и ненужни вещи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com