9 неща, които трябва да се почистват и мият всеки ден

16428
9 неща, които трябва да се почистват и мият всеки ден
Снимка: 6581245 / Pixabay

Безупречно почистеното жилище се харесва на всеки, както и реда в къщата. Цялостното почистване на дома обаче е трудно предвид динамичното ежедневие и заетостта. Все пак има някои предмети, които е добре да се мият всеки ден.

1.    Кухненските кърпи - това са едни от най-мръсните неща вкъщи, според всички проучвания. Тъй като ги използваме многократно през деня, те се замърсяват много бързо. Най-добре е да се перат всеки ден, особено ако домакинството е многолюдно.

2.    Ключовете - по повърхността на ключовете се задържат много бактерии. Нужно е всеки път, когато ги пипаме с мръсни ръце, да се избърсват с антисептични кърпички у дома.

Няколко съвета за почистване на ламината вкъщи

3.    Плочките в банята - за да се почистят плочките в банята, а това отнема много време, добре е да се избърсват след всяка влизане на душ, а това е всекидневно. Така няма да се появят плесен и мухъл по тях.

4.    Гъбата за миене на съдове - това е най-използваната вещ в кухнята. Необходимо е след като с нея са почистени съдове и повърхности да се дезинфекцира. Трябва старателно да се изпере и после да се постави влажна в микровълновата фурна. Включва се на ниска мощност за около 2 минути. Ако гъбата започне да изпуска пара, дезинфекцията трябва да се прекрати. Не бива обаче да се слагат гъби с метални масти в микровълновата.

5.    Мивките у дома - Убеждението, че мивката се почиства, когато се мият ръцете или съдовете не е вярно. По стените на всяка мивка се събират много бактерии.

Топ трик за почистване на огледалото само за 2 минути без ивици и петна

6.    Мръсните съдове - когато се оставят мръсни съдове с остатъци от храна през нощта, това затруднява почистването им на следващия ден. Не е достатъчно да се изплакнат, съдовете трябва да се измиват след всяко хранене.

7.    Кафеварка - този уред създава благоприятна среда за поява на бактерии и плесен и всекидневното му почистване е задължително. Нужно е да се разглоби на части, за да се премахнат остатъците от кафе и други остатъци.

8.    Дъската за рязане - в дървените лъжици и дъската за рязане се завъждат бактерии и е нужно да се почистват с разтвор от сода за хляб и вода.

9.    Четките и гъбите за грим - ако се използва дълго, четката за грим става дом за бактерии и гъбички. Те пък може да предизвикат екземи по лицето. Затова трябва да се мият с топла сапунена вода всеки ден. Това важи и за гъбичките за пудра и руж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как се почиства тиган с алуминиево фолио?

5 места у дома, които много хора пропускат при почистване

Това са 8-те най-мръсни места в банята

Край на хаоса: 7 важни съвета за подреждане на дома

Как трябва да се почиства екрана на телевизора?

8 неща, които е опасно да пускате в пералнята

Перат ли се плюшени играчки в пералня или не?

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com