Изненадващи приложения на белината в домакинството

6988
Изненадващи приложения на белината в домакинството
Снимка: iStock

Независимо дали в банята и кухнята или за чисто пране: белината може да се използва по много начини в домакинството за почистване. В тази статия ще научите как да използвате този екологичен универсален инструмент, за да се отървете от петна и микроби.

Почистване с белина - какво трябва да знаете?

Кислородната белина се състои от натриев перкарбонат. Когато се използва с гореща вода от 50 °C, той се разпада на сода, вода и отделни, избелващи кислородни атоми (= така наречения "активен кислород").

Белината е екологична алтернатива на много химически почистващи продукти. Той е напълно биоразградим и не оставя остатъци, които са вредни за околната среда или човешкото здраве.

Използваната белина отваря многобройни възможности за почистване в домакинството, за които много хора дори не осъзнават. Добре познатият почистващ препарат е почти изпаднал в забвение тези дни.

Най-важното място за използване е пералнята. Кухнята и банята обаче предлагат също много места, където белината може да се използва умело.

Трябват ви само 2 съставки и ще забравите за белината при прането на дрехите

Използване на белина в дома

Белината премахва петна и оцветяване от тъкани и повърхности. Освен това тя има избелващ, антиваровиков и разтварящ мазнините и омекотяващ водата ефект. Затова често се използва за почистване на кухненски прибори или при пране. Белината повишава почистващите свойства и помага за премахване на лошите миризми.

Пране: Добавете две супени лъжици от препарата към основното пране заедно с праха за пране. По този начин бялото пране ще блести от белота. Белината е подходяща и за цветни, устойчиви на оцветяване текстилни изделия: тъканта остава без петна, но почти не губи цвета си.

За упорити петна можете да поръсите белина директно върху навлажненото петно ​​и след това да изперете тъканта както обикновено. Въпреки това не трябва да използвате продукта за петна върху коприна, кожа или вълна.

Избелване БЕЗ белина? ЕТО как:

Дезинфекция: За да бъде вашият моп или тоалетна четка без никакви микроби, смесете три супени лъжици белина с половин литър гореща вода. Оставете тези елементи в тази смес за една нощ. Изплакнете с чиста вода на следващата сутрин. Завеси за душ или платнени пелени например също могат да бъдат дезинфекцирани по този начин.

Почистване на кухненски съдове: Смесете 1 супена лъжица белина с 10 литра гореща вода. Оставете да действат за един час. Дори потъмнелите изделия стават отново чисти. Това не е подходящо за предмети, изработени от алуминий (вътрешността на термос!). След това измийте обилно с вода и подходящ препарат за съдове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Край на хаоса: 7 важни съвета за подреждане на дома

Как трябва да се почиства екрана на телевизора?

8 неща, които е опасно да пускате в пералнята

Перат ли се плюшени играчки в пералня или не?

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com