Как да изчистим ефективно ютията

10341
Как да изчистим ефективно ютията
Снимка: iStock/Guliver

Момент на невнимание, гладене на грешен материал или просто течение на времето... Резултатът е не само грозно изглеждаща долна част на ютията, но и възможността за оцветяване на дрехите и дори повреда на устройството. Чудите се как да почистите ютията си? 

Ето 4 безопасни домашни средства.

Ето как да изгладим дрехите си без ютия

Интервю за работа, бизнес среща, семейно парти - в тези ситуации спретнатият стил е задължителен. Предстои ви важно събитие, но нямате ...

Метод 1. Оцет за нагоряла ютия

Оцетът е един от универсалните продукти, които винаги трябва да имате в кухнята си. Ще ви помогне да почистите мръсен килим или фурна. Също така ще ви помогне, когато се чудите как да почистите нагорялата ютия. За да направите това, достатъчно е да накиснете кърпа с оцет и внимателно да я разтриете на леко затопленото устройството. Можете също да направите паста, като смесите две супени лъжици сода бикарбонат с една чаена лъжичка оцет. Но бъдете внимателни - тези съставки реагират силно помежду си. Намокрете памучна кърпа в купата и избършете ютията с кръгови движения. След отмиване на мръсотията, плочата се измива с вода.

Метод 2. Лимонов сок – идеален за „прясна“ мръсотия

В продължение на много години популярен метод за ефективно отстраняване на деликатните замърсявания от устройството и отговорът на въпроса как да почистите плочата на ютията е използването на лимонов сок. Как да направите това? Намокрете кърпа със сок и след това претрийте топлото, но не горещо устройство. Използвайте кръгови движения. Този метод е безопасен за повечето видове покрития.

Метод 3. Сода бикарбонат за груба мръсотия

Трикове за лесно почистване на загоряла ютия

Всяка домакиня има ютия и поне веднъж се е случвало да загори. Загорялата ютия изгаря и дрехите или поне води до тежки поражения. Затов...

Достатъчен е момент на невнимание, който може да възникне в резултат на факта, че голям брой хора обичат да правят гладенето си приятно с други дейности - например гледане на любимите си сериали. Оставянето на ютията върху тъканта твърде дълго или дори върху самата дъска за гладене или температурата, която не се регулира спрямо вида на материала е достатъчно, за да бъде уредът покрит със слой, който трудно се отстранява. Какво да направите в такъв случай?

Содата за хляб може да се справи със силно замърсена повърхност. Сложете две чаени лъжички сода за хляб и една чаена лъжичка дестилирана вода в купа. Смесете съставките, докато се образува паста, след което я нанесете върху изгорената повърхност. Оставете сместа за 15 минути и отстранете остатъците с мокра кърпа. Накрая почистете плочата със суха памучна кърпа.

Метод 4. Парафинова свещ

Такава свещ също ще помогне за премахване на засъхнали следи от изгаряне. Това е бавен и досаден, но изключително ефективен метод. Свещта трябва да е бяла на цвят и увита в ленена кърпа. За да се отървете от мръсотията, леко загрейте ютията и разтрийте добре нагорелите места със свещта. След тази обработка по плочата на ютията ще останат мазни следи. Можете лесно да ги премахнете, като използвате кухненска ролка за целта.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

7 места, които повечето хора забравят да разчистят

Лекар: Това е оптималният период за смяна на спалното бельо

Тези 6 тайни лайфхака от опитни домакини ще накарат апартамента ви да блести от чистота

Този предмет в банята поглъща огромно количество опасни бактерии

10 домакински препарати, от които можете да спестите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Чистофайници