Как да премахнем петна от кафе по дрехите?

38218
Как да премахнем петна от кафе по дрехите?
Снимка: iStock

Мнозина са привърженици на ободряващия аромат на кафето, но никой от нас не желае тази течност да попада върху дрехите ни. Петната ни ужасяват, защото са истински упорити и могат да съсипят облеклото ни.

Истината е, че съществуват не малко методи, свързани с премахване на петна от дрехите. В днешната статия ще ви споделим за някои от начините, които са тествани многократно и са доказали действието си.

Как лесно и бързо можем да почистим петната от кафе по дрехите си?

• Почистване със студена вода;

Когато забележите петна по дрехите си, първото, което трябва да направите е да полеете участъка със студена вода. Колкото по-бързо действате, толкова по-лесно ще може да се справите със замърсяването.

С какви подръчни материали може да премахнете различните петна от дрехите

Ето как да премахнете 8-те най-често появяващи се петна от пране: 1. Петна от кръв Накиснете петното в студена вода (топлата вода ще ...

За предпочитане е дори да оставите дрехата под водната струя за 10 – 15 минути, за да може студената вода да почисти остатъците от кофеиновата напитка. От време на време може да потърквате, за да улесните процеса по премахване на петното.

• Почистване с течен препарат за пране;

Колкото по-бързо действате, толкова по-лесно ще се справите с премахването на петното. Веднага сложете малко от течния препарат за дрехи, който използвате при пране и разтъркайте петното. Ако в момента не ви се намира под ръка, може да ползвате течен сапун или препарат за чинии. Действието им е сходно.

Препаратът се нанася от двете страни на петното и се оставя да действа за около 5 минути. Това правило важи са пресните петна. Ако обаче говорим за стари такива, трябва след третиране с течния препарат, да накиснете дрехата в студена вода за половин час.

На всеки няколко минути потърквайте дрехата, така че да подпомогнете премахването на замърсяването.

Хитри съвети за почистване на дома

• Почистване с оцет и прах за пране;

Какво издават домашните дрехи за нас?

Вкъщи понякога си позволяваме да носим не толкова добре изглеждащи дрехи. Междувременно отношението ни към себе си се проявява именно п...

Споделяме още един метод, който ще ви помогне да спасите любимата си дреха. Ако петната са по-упорити, пригответе си паста от прах за пране и равни количества оцет и вода.

Ако ще третирате цветни дрехи, най-напред е добре да тествате разтвора от вътрешната страна на дрехата и едва след това да нанесете от външната. След като престои 5-10 минути, започнете да търкате с четка за зъби и накрая изплакнете със студена вода.

• Почистване с лимон и сол.

Това е последният трик, който ще споделим с вас. Вземете съд, в който да изстискате сока от един лимон и към него добавете 1 супена лъжица сол. Разбъркайте добре тази смес и след това нанесете върху петното от кафе. Разтъркайте и оставете да подейства, след което изперете дрехата както обикновено.

Не е желателно обаче този метод да се прилага върху бяло пране, тъй като лимонът има избелващи свойства и вероятността да съсипе дрехата ви, е голяма.

Следващия път, в който не сте достатъчно внимателни и разлеете кафе по себе си, не изпадайте в паника, а се възползвайте от някой от триковете, които споделихме с вас!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com