Какво можем да изчистим с газирана вода?

45802
Какво можем да изчистим с газирана вода?
Снимка: iStock

Газираната вода e не само напитка, може да се използва и в кухнята за някои ястия, също и за почистване в домакинството. В дълбок съд сипваме газирана вода като сложим към нея и  малко  препарат за измиване на съдове. В тази смес може да оставим бижутата си които искаме да почистим да престоят. После  ги измиваме със сапун, изплакваме и подсушаваме.

Газираната вода помага за премахване и на ръжда. В нея се може да потопите всичко, което желаете да почистите от ръждата и накиснете за известно време. Ако забележите, че върху изделия от метал се е появила ръжда, използвайте газирана вода. В съдържанието си има въглероден диоксид, спиращ и и неутрализиращ окисляването на желязото. За да почистите метални предмети, накиснете ги в газирана вода за няколко часа. След като изтече това време, извадете предметите и ги подсушете с кърпа или ги оставете на масата да изсъхнат естествено.

Жена започна да мие всеки ден лицето си с ГАЗИРАНА вода и няма да повярвате какво се случи

Кой да предположи, че газираната вода може да има такова положително действие върху кожата на лицето?! Свикнали сме да използваме напит...

Може да бъде използвана за измиване на стъкло и огледала у дома. Камъкът на кухненската мивка и плот може да се изчисти идеално с газирана вода. Съдовете със загоряло дъно, биха върнали своя предишен блясък, ако докато са още топли се изсипе в тях газирана вода и се остави за час-два. С газирана вода може да се върне предишния блясък на приборите за хранене и съдове от стъкло и кристал съдове също.

Ако накиснете за десет или петнадесет мин. и полирате след това със специална микрофибърна кърпа, те ще станат като нови. Също така газираната вода може да отстрани петна от червено вино и мазно, но само ако са пресни. Възможно е да неутрализира и миризма на котешка урина, ако подсушите мястото и посипете с газирана вода. Това би предотвратило образуването на петна впоследствие. Ако напръскате с газирана вода петна от котлен камък върху смесителите и стъклото на душ кабината в банята, след което изтриете с груба кърпа, те ще блеснат.

Газираната вода е и ефективно средство за борба с мръсотията, праха и петна по предните стъкла на автомобилите, огледалата и прозорците на апартаментите. Основното предимство на използването и е, че след газирана вода няма да има ивици след почистването, като при останалите препарати. Затова ако нямате у дома препарати за измиване на стъкло, изсипете газирана вода в леген, намокрете парцал и започнете да миете необходимите повърхности.

Ако дрехите или кърпите ви са изцапани с мазнина или вино, не бързайте в магазина за препарат за отстраняване на петна. Спокойно използвайте и обикновена газирана вода. Премахва замърсяванията за кратко време и не засяга тъканта и цвета на дрехите.

Газирана вода или сода? Ето каква е разликата между двете напитки

Чудили ли сте се някога дали има някаква разлика между содата и газираната вода?  Всъщност, и двете са различни видове газирани на...

Много често забравяме да измием чашите си, след като пием чай или кафе. В резултат на това върху съдовете остава трудно измиваща се плака, дори и с твърда гъба. На помощ ще дойде газираната вода. Това което трябва да се направи е да изсипете содата в мръсна чаша и да я оставите за през нощта. На сутринта изплакнете чашата с обикновена вода и се насладете на ефекта - съдовете ще са отново със същият си блясък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

7 места, които повечето хора забравят да разчистят

Лекар: Това е оптималният период за смяна на спалното бельо

Тези 6 тайни лайфхака от опитни домакини ще накарат апартамента ви да блести от чистота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Чистофайници