Няколко съвета как да премахнем трудното за почистване петно от зехтин

9988
Няколко съвета как да премахнем трудното за почистване петно от зехтин
Снимка: iStock

След като се развихрим в кухнята много често се появяват мазни петна от зехтин по блузите, панталоните или по кухненските престилки. Как може да се отървете от тях? Ето няколко начина.

1. Сол.

Петно от зехтин вече не трябва да е вашият кошмар. Домашните средства, като използването на сол, са ефективни в борбата срещу него. Трябва да го поставите на мястото с мазнина и внимателно да разтриете петното. След такава процедура е добре да оставите солта върху тъканта за няколко минути, за да премахнете напълно мазнината от нея. След това оставете замърсените дрехи във вода с перилни препарати за около 30 минути и изплакнете.

Как да премахнем лесно упорити петна от кафе или вино

2. Картофено брашно.

Един от начините за отстраняване на петно от зехтин е с картофено брашно. Когато става въпрос за прясно петно, използването му е възможно най-просто и препоръчително. Поръсете обилно полученото маслено петно ​​с картофено брашно и го оставете за няколко минути. След изтичане на времето петното трябва да се почисти старателно с четка или да се изплакне с топла вода. Премахването на петна от зехтин с брашно е изключително ефективен и бърз начин. Ако нямаме картофено брашно със себе си, можем да го заменим с талк, креда на прах или морска пяна. Вероятно обаче те няма да имат толкова добър ефект.

3. Течност за миене на съдове.

Не бива да е изненада, че сред домашните средства за петна от зехтин се появява и течност за миене на съдове. В крайна сметка тя се справя ежедневно с голям брой замърсявания от ястия, съдържащи мазнини. Как ще го използваме, когато по дънки или други дрехи се появят мазни петна? Най-важното е да не изливате топла вода върху петното и да не накиснете в топла вода. Петното ​​върху дрехите трябва да се намаже обилно с течност за миене на съдове. Не забравяйте да обърнете внимание на цвета на тъканта и течността. Използването на червен препарат върху бяла блуза, например, няма да е най-добрата идея. След като препаратът се нанесе правилно и се остави за няколко минути, петното трябва да се изплакне със студена вода. Ако зацапването все още се вижда, повторете действията в същата последователност.

Съвети и трикове за премахване на упорити петна по дрехите

4. Бензин.

Друг надежден начин за премахване на петна от зехтин е бензинът. Поставете хартиена кърпа или лигнин под остатъка от оцветен материал. Разтрийте петното ​​с памучен тампон, напоен с бензин. Накрая петното и материала трябва да се изплакнат с топла вода. Този метод е предназначен главно за вълнени тъкани. Ще намери своето приложение и ако върху памук или изкуствени тъкани се появи маслено петно.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Защо не действа? Как да четем правилно етикетите на домакинските препарати?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com