Съвети и трикове за премахване на упорити петна по дрехите

5162
Съвети и трикове за премахване на упорити петна по дрехите
Снимка: iStock

Знаете ли тези трикове за премахване на упорити петна? Те са безпогрешни!

1. Петна от вино

Петна върху дрехите след пране? Разгадайте мистерията и решете проблема

Чистото и свежо пране е цел на всяка домакиня. Случвало ли ви се е обаче дрехите да излязат с повече петна и по-зацапани от пералнята, ...

Най-важното нещо за премахване на петно от вино е да действате бързо, веднага след като течността се излее. Всъщност наистина е ефективно да поръсите дебел слой сол върху петното и да го оставите да абсорбира виното за един час. Ако имате газирана вода, напръскайте петното, след като поставите солта.

2. Петна от пържени домати

Най-добрият вариант в този случай е да накиснете дрехата в кофа с вода и препарат. Ако петното е било върху дрехите няколко дни, можете да опитате да нанесете разтворен във вода оцет и да го оставите да подейства за няколко часа.

3. Петна от мастило

Поставете дрехата върху чиста, суха кърпа и нанесете няколко капки алкохол. С друга кърпа разтрийте петното, докато изчезне и кърпата спре да се оцветява. Ако триенето с алкохол не действа, опитайте същата техника с малко ацетон, след което изперете дрехата както обикновено с перилен препарат. Имайте предвид, че мастилото с перманентните маркери не винаги може да бъде премахнато.

ТОП трикове да почистите ефективно белите тъкани от петна

Бялото е цветът, който е най-труден за поддръжка и най-лесно се цапа. Ето и някои трикове как да почистите белите тъкани ефективно. Бе...

4. Петна от кръв

За петна от кръв няма твърде много тайни. Ключът е да оставите дрехата да кисне във вода и перилен препарат за няколко часа веднага щом е изцапана. Колкото по-дълго се забавите, толкова по-трудно ще бъде да премахнете петното. След като е отслабено, вземете надежден сапун и го разтрийте малко, ако е необходимо.

5. Петна от пот

С годините белите ризи пожълтяват, особено в областта на подмишниците поради изпотяване. Много интересен трик е да добавите чаша сода за хляб към препарата, когато трябва да поставите дрехата си в пералнята. Освен това бикарбонатът ще отстрани онази характерна миризма. 

6. Петна от трева

Какво трябва да знаем за петната от пот и тяхното премахване

Петна от пот по дрехите – вероятно всеки от нас се е борил с този постоянен проблем. Петната не само изглеждат грозно, но е трудн...

Ако имате деца, със сигурност някога ви се е налагало да се сблъсквате с този вид петно. Малките тичат и играят в парка без да се притесняват, а когато се приберат... изненада! Е, решението е много по-просто, отколкото си мислите. Поставете петното в контакт с хартия, налейте малко бял оцет и от другата страна разтрийте с четка за зъби, така че петното да се пренесе върху хартията. И готово!

7. Трикове за премахване на петна от мазнина

За да премахнете петна от мазнини или масло е важно да изпълните тези две стъпки. Първо отстранете излишната мазнина, като покриете петното с бебешка пудра. След това внимателно разтрийте останалото петно с препарат за миене на съдове.

8. Трикове за премахване на петна от кафе

Най-добрият начин да предотвратите залепването на тези видове петна по тъканта е да нанесете с пръскане газирана вода. След това можете да нанесете малко водороден прекис, мека белина, която ще премахне петното, но няма да наруши състоянието на цвета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 25 април /валутен калкулатор/

10 съвета, които ще ви помогнат да поддържате свеж и приятно ухаещ дом

Съсипват я: 7 неща, които убиват вашата боядисана коса ден след ден

Как се е празнувала Цветница в миналото?

Топ 20 оригинални идеи за декорация на великденските яйца

В какво най-богатите 0,001% в света влагат парите си?

Знаете ли къде се намира остров Гренада

Какво да не правите на Цветница?

Колко на брой са Балеарските острови

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com