Само с няколко капки от тази смес ще почистите до блясък вашия хладилник

36665
Само с няколко капки от тази смес ще почистите до блясък вашия хладилник
Снимка: iStock

Хладилникът е не само един от най-ключовите уреди в дома ви, но и един от най-скъпите, ако сте се спрели на бранд с доказано качество. Ремонтът или покупката на нов коства време и средства от бюджета на домакинството. Това прави правилната грижа за уреда от ключово значение, за да ви служи безотказно и безпроблемно максимално дълго. Освен грижата е важно и да го почиствате добре, за да се радвате на свеж вкус на храната без примеси на други аромати. Една риба в хладилника ви, след която не сте почистили щателно уреда, е в състояние да съсипе всички продукти, съхранени в него. Почистването на хладилника не е особено приятно занимание, но с правилното средство може да увеличите ефективността на труда си и да съкратите времето, прекарано в чистене. За да почистите хладилника до блясък, не са ви нужни скъпи препарати и специални умения, а само няколко капки от домашно приготвена смес за почистване, чиято тайна ще ви разкрием.

Ето защо трябва веднага да махнете магнитите от хладилника

Тайната смес, която ще ви помогне да почистите подвижните части на вашия хладилник до блясък за минути

Съставките за тази почти вълшебна смес са лесни за откриване, налични в почти всяка кухня и са на изключително изгодна цена. Сместа се приготвя за минутка и ефективно отстранява както остатъци от храна по полиците на хладилника ви, така и миризми на тежки продукти като риба. Тайните съставки са лимон и сода за хляб. Нарежете един лимон, изцедете сока му и го изсипете в шише с пулверизатор. Извадете всички подвижни части на хладилника и ги напръскайте със сместа. Нека да постоят, за да може киселината да разтвори и отстрани замърсяванията. Избършете със суха кърпа. Обикновено не се налага дори да триете с тази рецепта, но при по-стари и по-упорити наслагвания от храна може да използвате гъба с нежно телче, преди да употребите сухата кърпа. Сместа е подходяща и когато не само се стремите да почистите вашия хладилник, но Ви е необходимо да отстраните неприятни и натрапчиви миризми, които са останали от стари продукти и които се пренасят на купата ви със сладолед, правейки го неядлив. Неприятно, нали? Лимонът премахва острите миризми и остава единствено свеж цитрусов полъх, приятен за всички.  

Какво да правите със стария хладилник: 5 необичайни, но полезни идеи за домакинството

Тайната смес, която ще ви помогне да почистите неподвижните части на вашия хладилник до блясък за минути

Какво да правите с частите на хладилника, които не се вадят? Може да ги напръскате на место и да изчакате, но ще е по-ефективно и лесно да се доверите на друга тайна смес – тази със сода за хляб. Направете си паста от содата, смесвайки 1 част сода за хляб и 7 части вода. Трябва да е гъста и да не тече, за да работите с нея по-лесно. Нанесете я върху всички части, чекмеджета, ъгли, които се нуждаят от почистване. Местата, които са трудни за достъпване, може да намажете, използвайки четка за зъби. Оставете да престои около час и избършете с чиста кърпа. Содата също абсорбира стари и неприятни миризми и остава  хладилника ви чист и ухаещ на свежо. Препоръчва се хладилникът да е празен, когато го почиствате, но дори и да има нещо в него, не се притеснявайте – нито содата, нито лимонът могат да причинят щети на продуктите в уреда и на здравето ви. Насладете се на свободното време, което ви е останало, след като почистите до блясък вашия хладилник за минути с тези тайни рецепти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Как да бъде успешно почистването на фугите на силно замърсен фаянс

Дори и силно замърсената микровълнова печка ще се почисти - ето как

Как се почиства силно замърсен фритюрник?

Какво е по-добре да изберете за пране: прах, гел или капсули?

Тайни, които ще ви помогнат да измиете прозорците без много усилия

Как бързо да премахнете петно ​​от диван: 5 ефективни начина - тапицерията ще бъде като нова

Как се почиства тиган с алуминиево фолио?

5 места у дома, които много хора пропускат при почистване

Това са 8-те най-мръсни места в банята

Край на хаоса: 7 важни съвета за подреждане на дома

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com