Съветите за почистване от баба, които никога не остаряват

10646
Съветите за почистване от баба, които никога не остаряват
Снимка: iStock/Guliver

Нищо не може да убегне от погледа на любимите ни баби. Без да подценяваме усилието на майките, определено бабите имат по-голям опит в почистването и прилагат изпитани неща. В следващите редове ще споделим някои популярни и не толкова известни начини за почистване, които се прилагат от любимите ни баби.

Не отлагайте почистването

Изкушаваме се да оставим съдовете и по-точно чашите за по-късно, когато музата ни ще ни дойде. По-добре не правете тази грешка, ами ги почистете веднага. Така ще си спестите нервите, които бихте вложили в това да измиете засъхналата мръсотия и кухнята да се превърне местопрестъпление. Пък и хапването определено ще бъде по-приятно, без да мислите, че ви очакват големи купища чинии.

Сода и оцет

Те наистина са съкровища в кухнята, що се отнася до почистването на различни места. С оцета можете да минете всички метални повърхности и банята. Содата е полезна при разграждането на мазнини и загорели участъци. ¼ сода и още толкова вода + 2 чаши оцет са идеални за почистването на пералнята на празен цикъл. По този начин махате отлаганията и съхранявате уреда.

Резенчета лимон

С тях можете да почистите хладилника, дъската за рязане на продукти и микровълновата печка. За нея сложете чаша вода и в нея лимон. Така ще почистите и ароматизирате уреда бързо и лесно, без да използвате силни препарати и сравнително икономично.

Kак да почистим дома си бързо и ефективно?

Вярно е, че никой не обича да чисти. Няма как да живеем в кочина обаче. Заради това се налага веднъж седмично да се мобилизираме и да п...

Прахосмукачка преди праха

Логиката на повечето е, че първо бършат прах, а след това пускат прахосмукачка. Идеята е да се уловят падналите прашинки. Бабите обаче съветват да размените двете неща, защото при пускането на прахосмукачката отново се вдига прах и предишните усилия се обезсмислят.

Самозалепваща хартия

Може да се използва не само за шкафове и гардероби, но и за освежаване на мебелите отвън. Тя е подходяща за маси, бюра и други мебели, които използваме активно, за да ги запазим за по-дълго време.

Домакински ръкавици

Да, не са особено удобни и естетични, но можете да ги използвате за миенето на съдове, за да не станат ръцете ви като на шкурка, както най-вероятно би казала баба ви. Да усещате ръцете си постоянно сухи е доста по-неприятно, нали? Също така, ще можете да си спестите постоянното мазане с крем и чуденето как да не съсипете красивия си маникюр.

Използване на вестници за прозорци

Миенето на прозорци може да бъде истински ужас и мъчение за всяка една домакиня. Можете да си спестите чертите, като използвате вестници. Това обаче става, само ако са напълно черно-бели. В противен случай отново ще има размазване и няма да е особено приятно.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

8 места в къщата, които трябва да се почистват с прахосмукачка много по-често, отколкото сме свикнали

8 грешки при почистване, които само ще направят дома ви още по-мръсен

Как да премахнете следи от фон дьо тен от яката на сако или светло облекло?

Как пролетно почистване на дома да стане най-бързо и качествено?

Това е най-бързото почистване на тоалетна чиния – за броени минути ще свети

Може ли да се почиства пералня с таблетки за съдомиялна?

Тайни за незабавно преобразяване на дома ви, ако гостите идват скоро

Популярна грешка: Ето как правилно да избършете пода

Почистващи бомби за тоалетна и още 5 лайфхака за белотата в дома

Как е правилно да се пере вълнен пуловер, така че да се запази?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com