Това е най-бързото почистване на тоалетна чиния – за броени минути ще свети

4863
Това е най-бързото почистване на тоалетна чиния – за броени минути ще свети
Снимка: iStock

Ако има по-досадно и неприятно домакинско задължение от миенето на чинии, излъскването на фугите между плочките в банята и купищата мръсно пране, това безспорно е хигиенизирането на тоалетната чиния. Представете си да имате възможността да засияе от блясък само за минути с минимални усилия, а вие да имате време за любимата книга, хобито или просто за чаша вино. Мисията е напълно реална и постижима с хитри трикове и малки тайни за най-бързото почистване на тоалетна чиния, споделени от опитите домакини, научили се да ценят своето време и да не го прекарват с четката за тоалетната чиния в ръка.

Най-бързото почистване на тоалетна чиния

Тоалетната е едно от първите места, които гостите проверяват в хотела и определят нивото на чистота му, като по него съдят за цялостната чистота на мястото на отсядане. Тоалетната, която не блести от чистота, разваля цялостното възприемане и на чистотата в дома. Ако тоалетната не е перфектно чиста, гостите са по-склонни да възприемат целия дом като недостатъчно поддържан и чист, дори да е луксозно обзаведен и да блести.

Като добавим към създаването на усещане за чистота, ред и поддържане на дома и факта, че мръсната тоалетна е и източник на зарази и болести, а почистването ѝ е сред най-неприятните задължения, става ясно защо триковете за най-бързото почистване на тоалетна чиния са толкова важни за дамите. Вижте съветите на домакините с опит в почистването, избрали да прекарат времето си не в неколкочасово чистене на тоалетната, а наслаждавайки се на хората и заниманията, които обичат.

3 супер лесни рецепти за идеално чиста тоалетна

1.       Не пренебрегвайте избора на препарати – домашни или закупена химия от магазина, както и на помощници в почистването. Четките са важни, за да съумеете да почистите по-бързо. Не външният им вид, а формата, косъма и работата, която вършат, са важни, така че не ги избирайте по дизайн и цвят, а качествени и ефективни. Добрата четка достига под ръба и е достатъчно голяма, за да изчистите цялото място с няколко движения на ръката. Не пропускайте и да я сменяте поне 2 пъти в годината. Защо ли?

Помислете какво чистите с нея и въпросът ще е излишен. Почистващият препарат пък трябва не само да се грижи за елиминиране на бактериите в тоалетната чиния и за блясъка ѝ, но и за индивидуалните нужди на дома ви – ако водата в района, в който живеете, е твърда, препаратът следва да се грижи да не се образува и задържа котлен камък, ако е кална – да избелва и т.н. Няма най-добър препарат, има най-подходящ и добър за съответната тоалетна чиния и домакиня.

2.       Не пропускайте да съобразите избора на метод за почистване и препарат с това дали имате алергия вие, или членовете на домакинството към определени вещества, които следва да избягвате, дали отглеждате домашни любимци, дали имате деца, които да поставите в риск с избора си на препарат. Винаги, когато е възможно, избирайте еко и безвредни препарати. И природата, и кожата ви ще са ви благодарни.

3.       Не се доверявайте на първия съвет за почистване, на който попаднете. Сондирайте мнения, съвети, трикове, докато почивате на дивана, проучете ефективността им и тогава изберете метод за най-бързото почистване на тоалетната чиния.

4.       Ако ще използвате прочетена онлайн домашна рецепта за почистване на тоалетната чиния, изпробвайте я на малка част от нея, преди да нанесете домашно  забъркания препарат по цялата повърхност. Винаги има риск от неприятно оцветяване или просто от липса на ефективност, така че заложете на сигурно и изпробвайте.

Най-бързото почистване на тоалетна чиния - само за мързеливи домакини

5.       Използвайте ръкавици и други предпазни средства, за да защитите нежната кожа та ръцете си, както и очите и дихателните пътища, ако боравите с химия. Или просто се спрете на безопасен и домашно приготвен препарат, достатъчно ефективен за най-бързото почистване на тоалетна чиния.

Тайният домашен препарат за най-бързото почистване на тоалетна чиния на домакините

Приготвянето на домашен почистващ препарат е по-лесно, отколкото си мислите. Содата бикарбонат, позната като универсално почистващо средство за почти всички уреди и местенца от дома ви, е идеална и за най-бързото почистване на тоалетната чиния. Но как да осигурите и прекрасен аромат със сода бикарбонат? Просто капнете към разбърканата с вода сода и няколко капки от любимото ви етерично масло. Работата с домашния препарат е бърза и лесна. Не се нуждаете от предпазни средства, нито от много време. Намажете, изпийте едно кафе, докато сместа престои, изтъркайте с четката и пуснете водата от казанчето на тоалетната чиния. Това е всичко.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Защо почистването по метода 6/10 плени много домакини?

Как да почистите перфектно прозорците през пролетта: тайната на домакините

Как да почистите правилно екрана на лаптопа си, без да го повредите

6 съвета за миене на пода, които ще дадат отлични резултати

Как да почистите прозорците за 30 минути?

5 причини за неприятната миризма от прясно изпраните дрехи и решения на проблема

Два начина да се отървете от ивици по прозорците с помощта на просто средство

Прах за пране: кой да изберете, за да премахнете лесно петната

Защо не трябва да гладите спалното си бельо?

5 лайфхака, за да поддържате дома си подреден без много усилия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com