Върнете бляскавия вид на килима с готварска сол и още трикове

8560
Върнете бляскавия вид на килима с готварска сол и още трикове
Снимка: iStock/Guliver

Можете уверено да се справите без скъпи продукти от аптеката за почистване на килима: защото домашните средства обикновено вършат работата също толкова добре. Ако килимът се използва неправилно, като изтривалка, скоро той вече не изглежда толкова уютен - но дори и да боравите с него внимателно, рано или късно ще трябва да го почистите. В крайна сметка във всяко домакинство се случват малки злополуки. Или понякога килимът просто се нуждае от малко освежаване. Но не се притеснявайте: дори тези, които не обичат да използват парцала за почистване, могат бързо да поправят ситуацията с много прости трикове и домашни средства.

Минерална вода за почистване на килима: Така се поправят големите повреди

Като цяло минералната вода е полезен лек за първа помощ при мръсен килим. Няма особено значение за какво петно ​​е - от капка червено вино до пръска кафе, малко минерална вода на мястото на инцидента ще внесе ред. Минералната вода не винаги е достатъчна, за да се отървете от петна. Ако се наложи, трябва да опитате едно от следните домашни средства.

С тези хитрини и най-старите килими у дома ще изглеждат като нови

Почистете килима лесно със сода за хляб

Сода бикарбонат може да ви помогне с почти всякакъв вид мръсотия - домашният лек дори прави чудеса с петна от килими. Поръсете праха върху петно ​​и внимателно сипете гореща вода. Във всеки случай избягвайте да използвате вряща вода. След като содата за хляб престои няколко часа, за да подейства, можете да я почистите отново - петното трябва да изчезне.

Основно почистване на килима с препарат: Ето как работи

Ако нямате бакпулвер под ръка, просто опитайте да използвате препарат - но също под формата на прах. Тук можете да правите разлика между цветовете: светлите килими получават бял препарат, а цветните цветен. Този съвет е особено полезен, ако просто искате отново да почистите килима си - той също така го кара да мирише приятно след това. За да направите това, просто поръсете пудрата върху цялата повърхност на килима и го масажирайте с четка. След като продуктът е изсмукал цялата мръсотия, можете да го почистите с прахосмукачка веднъж и той отново ще изглежда като нов.

Как да превърнем в стария килим като нов

Почистване на килима със сол: Ето колко лесно е

Петната от червено вино причиняват безсънни нощи за собствениците на килими - как изобщо ще изчезнат? За да се справите с това, трябва да действате бързо и да поръсите малко сол върху петното веднага. Продължете отвън навътре, за да не може мръсотията да се разпространи по-нататък. След това солта абсорбира грозното петно ​​и може да бъде отстранена с прахосмукачката. Но ако не искате да разчитате само на солта, можете да опитате друг гениален трик: петната от червено вино могат да бъдат покрити с петна от бяло вино.

Пяната за бръснене ще помогне за почистването на килима

Нямате пяна за килими под ръка? Тогава просто опитайте с крем за бръснене. Поставете върху петното и го масажирайте бавно с четка. След това го премахнете. Но бъдете внимателни: пяната за бръснене не трябва да съдържа никакви оцветители или метанол.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

9 неща, които трябва да почиствате само веднъж годишно

Как да премахнете следите от дезодорант от дрехите?

Как най-лесно се почистват велурени обувки?

Имитирайте чист дом, само в 7 лесни стъпки

Как се почиства гуменото уплътнение на пералнята?

Практичен интериор: 7 лайфхака за по-лесно почистване

Защо трябва да използвайте само бели кърпи за баня

7 места, които повечето хора забравят да разчистят

Лекар: Това е оптималният период за смяна на спалното бельо

Тези 6 тайни лайфхака от опитни домакини ще накарат апартамента ви да блести от чистота

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Чистофайници