X
 
 

Косово обявява независимост от Сърбия

1975 15
photo of Косово обявява независимост от Сърбия
Снимка: iStock/Guliver

2008 г.

Косово е частично призната държава на Балканския полуостров.

До 17 февруари 2008 г. Косово юридически е автономна област в състава на Република Сърбия, макар фактически областта да не е под контрола на сръбското правителство от 1999 г. Формално Косово е част от Сърбия, но след Косовската война се управлява като протекторат на ООН.

Никита Хрушчов обявява, че СССР притежава водородна бомба

Водородна бомба (термоядрена бомба) е популярното име на експлозивно устройство, използващо принципа на термоядрения синтез (сливане на...

През ноември 2006 г. в Сърбия се провежда референдум за нова конституция на републиката, според която Косово остава автономна област, но с по-широка автономия. Това е отхвърлено от предимно албанското население, което не участва в референдума.

Косово обявява независимостта си на 17 февруари 2008 г. и е признато от България и още 107 държави, 22 от които са страни-членки на ЕС, както и от САЩ и Канада и Австралия. През октомври 2008 г. по инициатива на Сърбия ООН сезира Международния съд в Хага с искане, той да се произнесе, дали едностранно обявената независимост от страна на Прищина, не противоречи на международното право. На 22 юли 2010 г. съдът излиза с решение, че този акт не е в нарушение на международното право. На 27 юли 2010 г. Сръбският парламент приема резолюция, в която заявява, че въпреки това решение Сърбия няма да признае независимостта на Косово.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

15 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • 17.2 - КОСОВО - ДЕН на НЕЗАВИСИМОСТТА от Сърбия 9 17.2 - КОСОВО - ДЕН на НЕЗАВИСИМОСТТА от Сърбия преди 3 месеца Профил на трол?
  Честит празник на косоварите - празнуват НЕЗАВИСИМОСТТА СИ!!!! - България е единствената държава в света, която чества като национален празник събитие, в което не е участвал нито един представител на нацията????Народите празнуват независимостта си: Армения — 28 май (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.), Естония — 24 февруари (Ден на независимостта — от Болшевишка Русия, 1918 г., същият ден виж още ›› се празнува и като Ден на републиката), Киргизстан — 31 август (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.), Латвия — 18 ноември (Ден на независимостта — от Болшевишка Русия, 1918 г.), Литва — 16 февруари (Ден на независимостта — от Русия, 1918 г.), Молдова — 27 август (Ден на независимостта — от СССР, 1991г.), Полша — 3 май (Ден на конституцията) и 11 ноември (Ден на независимостта от Австро-Унгария, Германия и Русия, 1918 г.), Приднестровие (Русия) — 2 септември (Ден на независимостта — от СССР, обявена през 1990 г., не е международно призната държава), Таджикистан — 9 септември (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.), Татарстан — 30 август (Ден на суверенитета — от СССР, обявена независимост през 1990 г., непризната спрямо Руска федерация на референдум през 1992 г., има статут на автономия), Туркменистан — 27 октомври (Ден на независимостта — от СССР, 1991г) , Украйна — 24 август (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.), Унгария — 15 март (Ден на революцията, 1848 г.), 20 август (Ден на Свети Ищван I — първи крал и основател на държавата) и 23 октомври (Ден на републиката и революцията, 1956 г.), Узбекистан — 1 септември (Ден на независимостта — от СССР, 1991 г.), Финландия — 6 декември (Ден на независимостта — от Русия, 1917 г.), Грузия — 26 май (Ден на независимостта — от Болшевишка Русия, 1918 г.) и Австрия има за свой национален празник края на съветската окупация - за сведение ,само през последните стотина години “братята” руси са „ОСВОБОДИЛИ” още много народи :СССР напада и окупира: Украйна (1920), Грузия (1921), Полша (1923), отново Полша (1939), Финландия (1940), Литва, Латвия, Естония (1940), България (1944), Източен Берлин (1953), Унгария (1956), Чехословакия (1968) , Афганистан (1979), Ингушетия(1992), След разпадането на ссср,руската федерация напада: Молдова (1992), Нагорни Карабах(1993), Чечeния (1994-96) ,(1999-2009), Дагестан(1999), отново Грузия (2008)-Грузия губи областите Абхазия и Южна Осетия Украйна(2014),анексиран е Кримският полуостров. Нагорни-Карабах(2015), Сирия(2015),засега „само” помощ на касапина Башар Асад, приятеля на путлер! … кошмарът продължава!! Народи които са все още под руски ботуш- 1. Адигейци 2. Алтайци 3. Башкири 4. Бурятийци 5. Дагестанци 6. Ингушети 7. Кабардино-Балкарийци 8. Калмикийци 9. Карачаево-Черкези 10. Карели 11. Коми 12. Марий Ел 13. Мордови 14. Якути 15. Северно Осетинци – Алани 16. Татарстанци 17. Туваши 18. Удмурти 19. Хакаси 20. Чеченци 21. Чуваши 22. Кримчани
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • какво направи правителството на ОДС начело с Костов 8 какво направи правителството на ОДС начело с Костов преди 3 месеца Профил на трол?
  Край нас през 90-те се извършваше етническо прочистване и избиване на цивилно население. България трябваше да вземе страна чрез действия с точните политически решения - Иван Костов е начело на държавата в максимално кризисен момент и го направи с екипа си. България, която нямаше да е нищо повече от една Молдова, днес е член на ЕС - в края на 90-те нямаше сигурна европейска перспектива, но се взех виж още ›› а умни стратегически решения – въпреки традиционния руски и проруски отпор. България се отвори - важно българско постижение: нациятa имаше лошо правителство, осъществи масови граждански протести, към протестите се прибави и хиперинфлация, отвсякъде изглеждаше естествено да се сбием помежду си. Какво по-естествено от това, когато ти изгорят парите? Е, ние не се сбихме - проведохме избори, управляващите признаха загубата, излъчи се ново правителство, което стабилизира страната – това е поредица от изключително рискови обстоятелства и ВСИЧКИ постигнахме най-добрия възможен изход от тях - направихме радикални реформи и преобърнахме посоката на държавата – това е фундаментално постижение на българската народ - в най-трудната обстановка, най-решаващата, искаше ce политическа виртуозност и изглеждаше почти невъзможно и се справихме, съкратихме сроковете с тежки, радикални реформи - правителството на Костов действаше решително и компетентно без да сме членове на ЕС и НАТО - направихме по-трудното в по-трудна обстановка. СЛЕД ПРИЕМАНЕТО НИ не можем да направим по-лесното в изключително благоприятна обстановка И С МИЛИАРДИ ЕВРА - “липса на политическа воля” е пълна некадърност да се самоуправляваш - т.е.страхливи управляващи, корупция - това е последните 15 години - политически движението е надолу – бездарни политици, с липса на визия.При Костов настояването беше за всекидневно общо!! усилие. И се оказа, че всеки, който настоява да се бачка ползотворно е “лош” - КОЙ иска шефът му да идва първи на работа, да си тръгва последен, да знае повече от него, да работи повече от него и буквално да не подвива крак(Костов работи ПРАВ). 1999-та: като пратеник на ЕС френският посланик предложил “отпадане на визите или покана за преговори за членство в ЕС”, но''лошия'' Костов е категоричен: “България иска и двете” - в края на1999 г. България получи покана за преговори, а в началото на 2001 визите отпаднаха - такъв ''лош'' човек!Вярното е че Костов беше свален и окепазен, защото показа на света и у нас, че България може и ще върви напред. Затова инсталираха и Царя и Първанов и Борисов, за да объркат България и да пропилеят шансовете ни Костов правеше приватизация от зор, а Борисов му изливат млрд от Европа, а българите живеят все по-зле
 • ТОГАВА БЪЛГАРИЯ 8.1 ТОГАВА БЪЛГАРИЯ преди 3 месеца Профил на трол?
  Подкрепи кампанията срещу режима на Милошевич, но в същото време Костов решително се противопостави на настояването на САЩ да приемем бежанци от Косово. Отказа на Русия достъп до българското въздушно пространство и не се поколеба да изгони руски дипломати, когато се опитаха да внушават преразглеждане и руска редакция на българското решение. България оказа и на Македония подкрепа - логистична (л виж още ›› агера „Радуша”), военна (танкове и гаубици) и политическа в много трудна за Македожния ситуация, но Костов остана безкомпромисен по отношение на антибългарските нотки в македонската политика - ян.1999 е преодолян е един от създадените от московския коминтерн и наложен с терор след 1944г. източник на напрежение за България - “езиковия спор” с Македония и правителството на Костов подписа 23, чакащи години двустранни спогодби, февр. - България затвори обръча около Милошевич и създаде зависещите от нея предпоставки за решаване на югославския конфликт. Даваме подкрепа за НАТО в Косово с Рамковото споразумение за транзитно преминаване и тилова подкрепа на поддържащата мира операция “Съвместен бранител”. 2. - Традиционната българска етническа толерантност бе издигната в ранг на държавна политика. Снети са всички предпоставки за предизвикване на етническо напрежение в страната. Ратифицирана е Рамковата конвенция за националните малцинства със съпътстваща декларация. България възприема европейските ценности за междуетнически отношения - беше важна стъпка за опазване на гражданския мир у нас, март - Подписано е междуправителствено споразумение с Македония за свързване на железопътните мрежи на двете страни като част от транспортен коридор № 8. По този начин започва решаването на проблем, снет от дневния ред на двустранните отношения в продължение на десетилетия.Започва дебат за българската национална кауза, предизвикан от интеграцията ни с Европейския съюз и НАТО. За първи път официално се формулират българските ценности и интереси. Те се поставят в основата на вътрешната и външната политика и в политиката на сигурност. По тях се изказват многобройни становища в медиите.Военните операции в съседна Югославия са най-голямото изпитание за българската вътрешна и външна политика след Втората световна война. С активна външно-политическа дейност и многобройни инициативи страната ни не допусна да бъде поставена в картата на конфликта и неутрализира успешно всички източници на заплаха за своята национална сигурност. България бе възприета като страна с европейски и атлантически ценности, фактор на сигурността и мира в Югоизточна Европа. Едновременно с това България, първо, не стана обект на бежански вълни, второ, постави началото на “Хисарския процес”, в който за първи път балкански страни започнаха да консолидират единни позиции по най-невралгичните проблеми на региона и, трето, облекчи хуманитарната и продоволствената криза в Югославия, като не се включи в петролното ембарго. Приета е Военната доктрина, която поставя основата на радикална реформа във въоръжените сили, април - На Вашингтонската среща на най-високо равнище на НАТО България е обявена за реален кандидат за членство в Съюза, май - България солидарна със страните от НАТО и ЕС и подкрепя действията им в Югославия. Предоставен е коридор за въздушни операции, за да бъде спряно депортирането на МЮСЮЛМАНИ от Косово. За първи път със закон се урежда статутът на бежанците в България. БНТ стартира сателитен канал ТВ - България, който започва за първи път да излъчва програма за българите в чужбина, юни В най-решаващия момент на конфликта България отказа да даде въздушен коридор на руски СПЕЦ ЧАСТИ точно преди сключването на споразумението за общото командване на Косовските международни умиротворителни сили. Впоследствие България стана участник в КФОР, октомври - България подкрепи отварянето на съседна Македония към международния пазар, сключвайки с нея Споразумение за свободна търговия. Представен е първият План за действие за членство в НАТО, което става редовна годишна практика, декември - България изпълнява критериите на Европейския съюз от Копенхаген като страна-кандидат. В Хелзинки страната получава покана за започване на преговори за членство с Европейския съюз като оценка на постигнатия напредък в демократизацията и политическите и икономическите реформи. Започва практическата реализация на историческия избор на България - да бъде част от Обединена Европа
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 7 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  сдружение "Обединени българи в Косово": Горани- мохамедани откриха средновековна българска крепост - резиденция на българския княз Гавраил Радомир : mni.bg/2018/07/gavril-radomir.html
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 6 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  признаването на български малцинства в Косово и Албания с руско лепило обедини довчерашни непримирими врагове - гораните си продавали душите на дявола,т.е. България - "Българските успехи в Косово разгневиха сърби и бошняци":mni.bg/2018/10/bulgari-v-kosovo.html
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 5 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  ГОРАНИТЕ В КОСОВО ПАЗЯТ БЪЛГАРСКИЯ СИ ГОВОР И ОБИЧАИ ВЪПРЕКИ СРЪБСКИТЕ ДРАКОНОВСКИ МЕРКИ, ОСОБЕНО МЮСЮЛМАНИТЕ - ХРИСТИЯНИТЕ СА ПОД НАТИСКА НА РУСКОТО СВЕТО КГБ :mni.bg/2018/03/bulgarite-v-kosovo.html
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • @1 Русия подарява бълг. земи на Сърбия още от 1833г 4 @1 Русия подарява бълг. земи на Сърбия още от 1833г преди 3 месеца Профил на трол?
  През април 1833г. българите от Северозападната част на Османската империя въстават и освобождават 6 околии. Сърбия с руска подкрепа се опитва да заграби българските земи.Русия иска българските околии. Султанът възразява , че земите са населени с българи и сръбските претенции са неоснователни и от историческа гледна точка - Тимошко никога не е било част от първата сръбска държава Рашка. Етнически виж още ›› те и историческите фактори нямат стойност за Русия , когато са в полза на бъларите. Руски емисар е изпратен за председател на смесената сръбско-турска комисия за определяне на новата граница. С руска помощ и подкуп княз Милош Обренович постига целите си. Иван Милчев през1917г.пише: " Начело на турската комисия, началника, който подкупен от Милош се съгласяваше на всичко. В това време, докато руските комисари обикаляха гори и планини, за да определят границите на страната, Хаджи Киян, така наричаха началника на турската комисия, не си даваше нито грижа, нито труд да запази някой и друг километър от земята на падишаха. Руските офицери, напротив, взеха работата присърце и за Сърбия се взе възможно по-голямо пространство земя, макар и българското население да се съпротивляваше с оръжие в ръка срещу минаването на руските комисари." Така султана Махмуд отстъпва 6 нахии на Сърбия: Неготинска, Тимошка, Зайчарска, Гургусовацка (днес Княжевацка), Крушевацка и Алексинацка околия, населени с 200 000 души говорещи чист български език. Сърбия увеличава територията си с цели 13 300 кв. км. За пръв път в своята история тя достига до р. Тимок. Това е първият открит сръбски грабеж през 19 век на български земи. И тази схема на разширение на Сърбия за сметка на България с помощта на Русия се прилага отново и отново . Въпреки че след египетската криза султана е васал на русия чак до 1841г. българското освобождение не се случва поради нежелание на Русия да помогне на българите. Николай I продължава антибългарския курс на своите предшественици на престола, брани турското статукво и укрепва руското влияние в балканските държави по изпитаната имперска рецепта чрез раздаване на български земи на съседите ни:sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=711:ag&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61
 • руската "Византия" се бори за влияние на Балканите като разпарчотва земите ни и обезбългарява народа ни 4.1 руската "Византия" се бори за влияние на Балканите като разпарчотва земите ни и обезбългарява народа ни преди 3 месеца Профил на трол?
  "Девизът на русия е бил и е за намалението и изтощението на България: България да не стане голяма и да не бъде силна.Борбата по църковния ни въпрос беше борба против русия. Зад нея се криеше Гръцката патриаршия.Руското правителство на църковната област гледаше като на бъдащата политическа държава.И тогава русия беше в съюз с гърците, за да се съкрати църковната област на България до Балкана, виж още ›› както и днес е в съюз с гърците, сърбите и румъните против уголемяването на България.Боеше се да не би България, като се дигне велика и силна, да пожелае да посегне на Проливите и на Цариград и затова преди войната сключи Рейхщадското съглашение княжеството да е до Балкана и не стъпи с войска на запад от София, в Македония и Беломорска Тракия. Несполуката на Русия в съпротивлението й за Съединението и неуспеха на сърбите във войната, осуетиха нейния план за намалението на България. Ожесточи се. Русия изпъди княза Батемберга от БългарияРусия побърза да изпрати в България своя комисар, като генерал-губернатор на Задунайска губерния. Това е факт. Покойния Стефан Стамболов издигна високо знамето на независимостта и отсече: „долу ръцете". Той изпъди комисарят. Спаси Българията. Ако не беше бил Стамболов, днес България щеше да си бъде спокойна, като руска задунайска губерния. Много съжаляват гяурите – слепите русофили, как се оттърва България!! Против волята на Русия се избра за княз на България Фердинанд.Неговото закрепване на трона на българските царе, не отчая руската дипломация да употреби всевъзможни средства за неговото пропъждане от България. Погромът на България с устроения капан с Балканския съюз имаше за цел изпълнението на тоя план.Автономията на Източна Румелия създаде условията за нейното присъединение към Княжеството България, се издигна като плашило за русия, че ако се дадат автономни права на Македония, и тя ще се присъедини към България.Руските консули в Македония беха се обърнали на сръбски агитатори, руските консулства – на комисионерски бюра, в които се предлагаха пари и всевъзможни облаги срещу продаване на българската народност. Русия убеждаваше света и самите македонски българи, че не са българи, а особена народност – ни българска, ни сръбска.С посредството на руската дипломация се постигна едно съглашение между Сърбия и Гърция чрез Патриаршията за подялбата на Македония.в Македония и се образува една съюзна пропаганда със значение на заговор против българската народност. В нейния състав влизаха консулите руски и сръбски, турските власти, гръцко-сръбските владици и терористите: андарти със сръбските чети. Страхът пред мисълта за образуването от Македония на една автономна област, застави Зиновиева, руския тогава посланник в Цариград, да подбуди турското правителство за унищожението на българските комитети Известно е, че той даде „карт бланш” на турците за одушването на всяко движение за придобиване политическо право на Македония. Това обстоятелство уплаши комитетите в Македония, че турците, като имат от Русия „карт бланш" всички ще изловят ,решиха да повдигнат въстанието преждевременно 1903 г. Зиновиев настои пред турците да бързат и за потушване на въстанието, да употребят и топове. Разорението и унищожаването с топове на 150 села български в Македония, се дължи на милосердието на Зиновиева, представителя на русия. Руските консули в своите рапорти, обвиняваха българите и оправдаваха турците."СТАРОЗАГОРСКИЯТ МИТРОПОЛИТ МЕТОДИЙ КУСЕВИЧ ЗА ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ПОГРОМА НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1913г.:sitebulgarizaedno.com/index.php?option=com_content&view=article&id=583:mitropolit&catid=29:2010-04-24-09-14-13&Itemid=61
  : 0 !
 • ГЕОРГИ САВА РАКОВСКИ 4.2 ГЕОРГИ САВА РАКОВСКИ преди 3 месеца Профил на трол?
  "...От тях времена, като почна да слабей Турция, Русите започнаха често да минуват Дунава и да разоряват бедното ни Отечечество. Колкото пъти руските войски са минували Дунава, най-големи опустошения и разорения е претърпяло нашето бедно Отечество. От една страна, необузданото тогавашно нередовно турско войнство е пленило, клало, грабило и робило Българите, а от друга страна, руските войски, виж още ›› още по-свирепи и по-немилостиви от Турците, опустошавали са лозя, ниви, грабили овце, говеда и горили Българските градове и села! А кога са се връщали, или победоносци или победени, карали и отвличали са насила по няколко хиляди български домородства и заселвали са ги в обширните си пустини! От тях времена се нахождат чак в Харковската губерния множество заробени Българи, които още не са си изгубили съвсем езика; тия са днес крепостни роби, които ги продават притежателите им (спахии) един другиму си като овци и говеда! В 1812 г., кога бяха минали руските войски в България и бяха достигли до Шумен, от една страна, Русия издаде прокламация на български език (печатана в Букурещ) и възбуждаше Българите да станат против Турчина, а от друга страна, гореше градищата и селата им и насила прекарваше няколко си хиляди челяди през Дунава!… В тех времена са изгорени от Русите Разград, Арбанашко велико село, Свищов, Русчук и други много градове и села, които развалини и разсипни още до днес се виждат!Много же старци помнят и проповядват с кървави сълзи тях времена. В 1828 г., когато Дибич премина Балкана и достигна до Одрин, пак същото последва. От една страна, подбудиха някои си Българи да вземат участие в боя и да се смразят с Турци, а от друга – немилостивите Руси си свършиха работата, опустошиха като скакалци тия места, отдето поминаха, отвлякоха пак няколко хиляди домородства Българи в пуста си Русия.! Множество от тях разорани села в Руманя* (Романя, Руманя – Тракия, Южна България, Румелия. Бел. ред.) и от тая страна на Стара планина се още и до днес се виждат в бурен и трънак обрасли! В 1854 г., пак щом минаха Силистра, не забравиха да издадат прокламация, подписана от Паскевича, и искаха да побуждат Българите да се дигнат против Турчина, а от друга страна, бяха приготвили и закони, по които да владеят Българя, ако черна съдбина бе я покорила тям. Но щом се видяха победени, не забравиха да се ползуват от обичайния си лов и тъй отвлякоха пак със себе си тринайсет хиляди домородства в Бесарабия. Всякога проклета Русия, когато е имала бой с Турция, лъгала е бедните простодушни Българи, че уж тях иде да освободи! Но нейната цел всякога е била да им разори милото Отечество и да ги преселва малко по малко в земите си. Нейната злобна политика се познава твърде отдавна и от това, щото тя ни в един си договор с Турция нищо добро не е споменала за Българи, ако и да е имала най-добри удобства за това..."(Россия – враг №1 на българщината и България:extremecentrepoint.com/archives/335 )
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 3 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Милошевич изсели насилствено десетки хиляди косовари с войска и паравоенни националистически сръбски банди. С пожарища заличаваха следите от престъпленията си. Милошевич отне автономията , която косоварите получиха още от Тито, за да не се бунтуват и бяха най-мизерстващата република във федерацята. Москва подкукуросваше Милошевич в безумните му войни, които той подпали при разпадането на Югосл виж още ›› авия и се опита да го спаси с руски десант в Прищина. Целта беше изпреварващо да осуети операцията на НАТО срещу Милошевич. А таваришч Милошевич за успеха на поредната руска подлост пусна маскирани като “сини каски” руските спец.части през сръбска територия да завземат летището в Прищина. Но не им се получи - никоя държава, вкл. България, не пожела да предостави въздушен коридор на вероломните руски помагачи. Тогава искаха да стоварят руския десант на летище Слатина и еше да стане като с путиновата помощ на Асад в Сирия - да "изорат" страната
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Октомври 2 Октомври преди 3 месеца Профил на трол?
  Да горяните/ките в Косово са чисти Българи/ки. През 2008 г. Р.България имаше шанса почти да направи Сърбия свой съюзник. Разбира се тези нещастници/чки чакаха инструкциите от Сащ. Става дума за това , че тогава Белград можеше да бъде прихванат да осветли тъмните му дела в Днешна/ Р.Македония/ и дори и ясно да обяви , че населението там е било Българско, а пък ние нямаше да признаем Косово. Ние об виж още ›› аче винаги можем да се поправим. Можем , но историческият момент както винаги беше пропуснат.
 • КОЙ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС от КГБ - ДеСарската ни власт 2.1 КОЙ ДА ЗАЩИТИ БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС от КГБ - ДеСарската ни власт преди 3 месеца Профил на трол?
  1999г правителството на ОДС не ПОЗВОЛИ русия да употреби България като въздушен коридор към Косово - България спря десанта на руските специални части там и предотврати голямо балканско меле - Русия искаше да си запази Милошевич(като сега Мадуро) - Костов с тази политика ни вкара в ЕС, но русия действа тук чрез купените си хора и РУСИЯ доведе царя - Пеевски стана парламентарен секретар, а СИКадж виж още ›› ията бойко борисов - секретар на мвр ПО ПОРЪЧКА НА РУСИЯ Симеон опита да назначи по въпросите на националната сигурност Бригадир аспарухов - тогава Западът твърдо се противопостави на този опит за овладяване на България „по втория начин” - Аспарухов беше принуден да се оттегли - Русия успя като наложи Пеевски за шеф на ДАНС - той остана малко, но неговите хора са там до днес - така русия финтира западните ни съюзници и фактически си присвои България - България дръзна да влезе в ЕС- с Пеевските хора начело на ДАНС и премиер борисов , руската КГБ мафия открито и законно влезе в ръководството на ръководните институции на държавата. На практика ТОВА СИ е държавен преврат, защото пеевски е представител на РУСКИТЕ лобита, които прокарват руските интереси - краят на бълг. държава като национална - ТОГАВА българската общественост се организира, въпреки че борисовчетата яхнаха протеста, но Западът не ни "отписа", но днес на всички е ясно, че действащите партии в парламента подкрепят асимилацията на държавата ни от руската мафия - та само членство в ЕС и на Касово и на Македония ще ни събере в общи граници
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Косоварите са старо местно балканско население - тракийското племе дардани ,сходни на нашите мизи Косово е част от българското землище - сръбското проникване е много по-късно. В Османската империя сърби има само в северозападните части - на север и запад от линията Призрен – Прищина. На юг и изток живеят българи. Българско население са гораните позната още и са ислямизирани края на 17 - началото виж още ›› на 18 век. Според проф. П.Павлов косоварите никога не са били християни - приели са исляма и нямат нищо общо с албанците. И преди и сега косоварите не се определят като албанци.Албанското присъствие в областта става осезаемо чак след голямото българскоско преселение след Нишкото въстание през 1841 - българското население масово се изселва по руска спогодба със султана и на мястото на българското население се заселват албанци.Българското население в тези райони от турско попада под сръбско робство Русия подарява тези земи на Сърбия в Сан Стефано. "Заслугата" е на българофоба граф Игнатиев, който раздава на поразия български земи, вкл. Ниш и Лесковац, на 3 март 1878 г.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Епархиите в днешно Косово са в диоцеза на Охридската архиепископия - Охрид седалище на българския патриарх преди да се премести в Търново. Официалните титли на охридските архиепископи са Архиепископ на цяла България , а от средата на XII век се титлата е Архиепископ на Първа Юстиниана и цяла България и всички българи: //bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%85%D1%80%D0%B8%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B0% виж още ›› D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B5%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F#/media/File:RizMap11.jpg
  : 0 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 3 месеца Профил на трол?
  Царство България е водило всичките си войни за освобождението на българите и обединение българското землище. Гърци, румънци, сърби не сменят вярата, но НАСИЛСТВЕНО погърчват, посърбяват, порумънчват българите - непокорното българско население и християни и мюсюлмани се маргинализира и обрича на нищета. През 1916г. Царство България спасява обречените на гладна смърт горани в днешно Косово:mni.b виж още ›› g/2018/01/bulgarskite-voiski.html
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Нагоре
Последно в Актуално