X
 
 

Родена е Глория Гейнър

1685 2
photo of Родена е Глория Гейнър
Снимка: Getty Images/Guliver
Глория Гейнър е родена на 7 септември 1949 г. в Нюарк, Ню Джърси. Баща ѝ бил музикант и свирел в нощни клубове. Братята ѝ пеели в госпъл-група, но тя и най-малкият ѝ брат не били допуснати в нея.

Известна е найй-вече с хитовете си от диско епохата „I Will Survive“ (1979), „Never Can Say Goodbye“ (1974), „Let Me Know (I Have A Right)“ (1980) и „I Am What I Am“ (1983).

Открита е новата Централна гара София

Централна гара София (в миналото Гара София), наричана в София също и само Централна гара, е основната пътническа железопътна гара в Со...

В началото на кариерата си участва в джаз/поп групата „Soul Satisfiers“ (60-те години). Първият ѝ самостоятелен сингъл е She’ll „Be Sorry/Let Me Go Baby“ (1965).

Въпреки че след „I Am What I Am“ Гейнър трудно прави хитове в САЩ, голяма част от следващите ѝ сингли влизат в класациите на Обединеното кралство.

През 90-те години и последното десетилетие певицата се връща в американските класации. Издава нови албуми.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври Н.Р.Б 2 Октомври Н.Р.Б преди 1 седмица Профил на трол?
    А , за вас неговите Врагове и днес 22г след неговата смърт неговият СВЕТЪЛ образ още е трън. А , вие не сте един и двама. Няма да има място да описвам от къде идвате и кои сте . ТАТО / НИК ДАДЕН ОТ НАРОДА ЗА ДРУГАРЯТ ЖИВКОВ./ ТОЗИ НИК НЕ Е СЛУЧАЕН , А ДОРИ И НЕГОВИ ВРАГОВЕ ГО ИЗПОЛЗВАТ И ДНЕС. ТОЗИ НИК ГО ДАДЕ НАРОДА И аз НЯМА КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ДОБАВЯ. НЕГОВИТЕ ВРАГОВЕ СА И ВРАГОВЕ НА НАРОДА И БЪЛГА виж още ›› РИЯ И ВРЕМЕТО ГО ПРЕДОКАЗА
  • Октомври Н.Р.Б. 1 Октомври Н.Р.Б. преди 1 седмица Профил на трол?
    actualno com., каква е тази вавилонска п*ча*вра от снимката ? ДНЕС СЕ Е РОДИЛ ВЕЛИКИЯТ СИН НА НАРОДА И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА Д.С НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДРУГАРЯТ ТОДОР ЖИВКОВ. ПОЗДРАВЯВАМ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД С ТОЗИ СВЕТЪЛ ПРАЗНИК. НЕГОВИТЕ ВРАГОВЕ / ТОЕСТ и вие/ ЗНАЙТЕ , ЧЕ ТОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН И НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ЗАБРАВЕН ОТ НАРОДА / ИЛИ ДОКАТО ГО ИМА/. НО , АКО Н.Ф. УСПЕЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ТОЙ ЩЕ ВЛЕ виж още ›› ЗНЕ ПРЕЗ ПАРАДНИЯТ ВХОД В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ И ЩЕ ЗАЕМЕ ДОСТОЙНО МЯСТО , А ТАКОВА ЗАСЛУЖАВА.