X
 
 

Умира Мерилин Монро

5096 6
photo of Умира Мерилин Монро
Снимка: Getty Images/Guliver

1962 г.

Според официалните заключения Мерилин Монро умира на 5 август 1962 г. в Лос Анджелис, на 36-годишна възраст от смъртоносна доза сънотворни. Намерена е мъртва в собственото си легло в дома си рано сутринта от нейния психоаналитик д-р Ралф Грийнсън. Аутопсията показва, че смъртта е настъпила вследствие на свръхдоза наркотици – барбитурати. Има различни версии за смъртта ѝ. Официално приетата е самоубийство.

„Мерилин Монро не е имала намерение да се самоубива“, твърди бившият окръжен прокурор на Лос Анджелис Джон Майнър. 86-годишният магистрат, присъствал на разследването, свързано със смъртта на звездата на 5 август 1962 г., предава на в. „Лос Анджелис Таймс“ бележките и аудиозаписите на д-р Грийнсън. На хартия и на лента са записани признанията на актрисата от последните дни на живота ѝ. В нито едно изречение няма намек, че има намерение да сложи край на живота си. „Нито тогава, нито сега вярвам във версията за самоубийството. Докторът отдавна ми предаде безценните свидетелства, но му бях обещал никога да не публикувам тяхното съдържание. Сега обаче и той е мъртъв“, аргументира се Майнър. Въпреки това няколко дни преди смъртта си тя казва на приятеля си, че не иска да живее и ще се самоубие.

Роден е Луис Армстронг

Луис Даниъл Армстронг (на английски: Louis Daniel Armstrong), известен и с прякора си Сачмо (уста като куфар), е американски джаз музик...

Записите показват също, че актрисата е погълната от жаждата за „Оскар“ и мечтае за приятелската закрила на Кларк Гейбъл. Сънува себе си като изпълнителка на Шекспирови роли и се измъчва от факта, че браковете ѝ завършват с развод.

Майнър заяви, че не е имал възможност да разкрие детайли от записите при възобновяването на делото през 1982 г., защото психиатърът на Мерилин д-р Ралф Грийнсън го кара да обещае, че няма да съобщава за тях, но след смъртта на д-р Грийнсън, вече може официално да подкрепи с доказателства тезата си, че Мерилин най-вероятно не се е самоубила.

Част от думите на Монро са: „Драги докторе, Вие ми дадохте всичко. Благодарение на Вас се чувствам толкова добре, колкото никога досега. Сега се чувствам пълноценно като жена. Мисля, че най-сетне постигнах контрол – контрол над себе си и над живота си“.

Смъртта на Мерилин Монро през 1962 г. остава обект на теории на конспирацията, които не отминават. Досиетата на ФБР за актрисата от 1955 до 1962 г. са сериозно цензурирани, смята главният прокурор на Лос Анджелис. Разследванията на ФБР и поверителните разпити на нейни близки приятели все още не са огласени.

Ирак окупира Кувейт

На 25.07.1990 посланикът на САЩ в Ирак се среща със Саддам Хюсеин и иска обяснение за разположените войски по границата с Кувейт, обясн...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

6 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Цар Александър II извършва либерални реформи, отменя крепостничеството и е наречен ‘’Освободител”и руснаците му спретват 8 атентата, при последния е убит.      И новият Цар ограничава вече направените реформи - нови не се допускат, като напр. даване на равни права на евреите, но за целта мотива е измислен от Тайната полиция еврейски заговор премахвайки Царя да поробят руските крепостни. Но виж още ›› този мотив консолидира Цар , Власт и народ и е и оръжие срещу всеки който иска да извади Русия от феодализма.  От тайната полиция пращат руски агенти в Париж да търсят из архивите на Френската библиотека подходящи материали   Същевременно се въвеждат Майските закони насочени срещу евреите. Идеята е формулирана от руския държавник Константин Победоносцев:"1/3 от евреите да емигрират, 1/3 да се покръстят, а 1/3 да умрат от глад”     През 1884г., Тайната полиция е готова с “Протоколите...” - плагиат и преработка на издадените 1864г. диалози м/у Монтескьо и Макиавели за френската политика . Но не е само те. В-к “Знамя”, трибуна на черносотниците, 1903г.публикува “Речта на равина” за подпалване на антиеврейските настроения. ”Речта на равина” е фалшификат от немски роман от 1868г.на държавен служител в пощите, докарващ си доходи като журналист и писател. В този роман на среднощна среща в пражкото еврейско гробище на представители на 12 еврейски племена се събират веднъж на 100 год да планират победата над християнския свят - говори се за борсите, трудовите хора, икономиката, печата, подклаждане към опорочаването на християнския морал, сътворяване на революции и може и да прибавил нещо към бюджета на пощенския чиновник. А 1903г. след публикацията в Знамя на Великден над еврейската общност в Кишинев е извършен погром – 45 убити, стотици ранени. Инициатор е водача на черносотниците. Антисемитските фалшификати работят безотказно сред безправното руско общество.Четири месеца след ”Речта на равина”, същият в-к “Знамя” пуска “Протоколите на ционските мъдрци”, която направо ''доразвива и обогатява'' речта на равина. В Русия се разпространяват и до днес произведения с подобно съдържание: ''завещанието'' на Петър Велики за плановете на Наполеон за господство над Русия;японски план за покоряване на Европа;тайните наставления на водачите на Йезуйтския орден за изпълнение плановете на Макиавели за съсипване на християнския свят, който , разбира се е с/у Русия. 1905 год“Протоколите...”са официално отпечатани - спешно трябва ''ВРАГ'', ЗАЩОТО януари140 000 работници, демонстриращи пред Зимния дворец в Санкт Петербург, са разпръснати чрез обстрел от войската. Хиляди са убитите и ранените;февруари е убит чичото на Царя;Русия губи войната с Япония и подписва унизителен мирен договор.Страната е обхваната от вълнения и бунтове, които скоро прерастват в Първата руска революция. НЯКОЙ трябва да е виновен за случващото се и “Протоколите...” посочват ВИНОВНИКА !
 • Швейцарски съд още 1934г.обявява ''Протоколите...''за фалшификат 2.1 Швейцарски съд още 1934г.обявява ''Протоколите...''за фалшификат преди 7 месеца Профил на трол?
  Да сте чували днес за това съдебно решение?! Не сте, защото мнозина сериозно ще се замислят ... Преди Бернския съд в-к Таймс още1920г. публикува “Протоколите са литературна фалшификация - плагиатът въобще не си е дал труда да прикрие плагиатството си. Преразказването е много небрежно. Изречения, цели фрази, са еднакви. “Протоколите” са парафраза на книгата ''Женевски диалози. виж още ›› ” През 1921г. Бърнстийн, американски журналист и специалист по руска литература, превел творби на Толстой, Горки, Чехов публикува “Исторята на лъжата “Протоколите на мъдреците на Цион” и с факти и документи, доказва, че “Протоколите...” са фалшфикат и планирана манипулация за системно отвличане на вниманието от действителните неправди, превръщайки евреите в изкупителна жертва . През 1923г.: “Евреите и воденето на война навън, са двете перфектни средства за отвличане на вниманието от финансовите скандали, но измежду двете евреите си безкрайно по-евтино средствао..Ако нямаше евреи, щяха да бъдат измислени” (Елаяс Нюман,американски свещеник). “Науката може да се оборва на научна основа, а срещу глупостта даже и Господ се бори напразно” – проф. Ханс Делбрюк от Берлинския у-т, 1925г.в коментар за “Протоколите... 1934г. Бернският съд започва своята работа по “Протоколите...” заради опита на нацистите да ги публикуват в Швейцария В книгата си “Моята борба” Хитлер ползва текстове от “Протоколите...” , но защитата е обречена при разкриването на фактите! Решението е: ”тези “Протоколи”, които извън пораженията, които са нанесли и тепърва ще нанасят, не са всъщност нищо повече от една смехотворна глупост”. Защитниците на “Протоколите” се отнасят до Швейцарския Апелативен съд Решението на Апелационният съд: “Това лъжливо съчинение съдържа нечувани, с нищо неоправдани изблици срещу евреите и би следвало без никакви ограничения да бъде смятано за аморална литература. Всеки, който разпространява клеветнически и оскърбителни съчинения, отличващи се с пределна грубост, трябва да разбере, че рискува да бъде изправен пред съда и да понесе последиците от това деяние.” Но “Протоколите...” преживяват Бернския процес и днес са опорна точка в руската пропаганда по света и унас.
  : 1 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

 • 1900 г. – В Одеса е извършен масов погром над евреите 1 1900 г. – В Одеса е извършен масов погром над евреите преди 7 месеца Профил на трол?
  антисемитизма = великоруски национализъм, независимо дали се представя за панславизъм или черносотничество - в Русия официалната идеология е антисемитизъм - с него сочат основния враг, върху когото прехвърлят отговорността за всички вътрешни и външнополитически неуспехи на Русия - общата омраза мобилизира християнското население около царя/генералния секретар/президента. Руското черносотничеств виж още ›› ото е най-уродливиата и ужасяваща форма на антисемитизъм. И той е държавна политика.Призива е "Бей жидов, спасай Россию!" В Одеса първия погром1821 г.е след пуснатите слухове, че евреите са убили гръцкия патриарх в Истанбул.Погромите над евреите 1881г. обхващат седем губернии и са безпрецедентни о граф Игнатиев прехвърля вината в/у жертвите на насилието: „… има мощна юдейска група, в ръцете на която са банките, адвокатурата, голяма част от пресата и други обществени дела… Всеки честен руски глас се заглушава от юдейски викове руските искания да бъдат отхвърлени като изостанали и необразовани…”. Всъщност повечето руски евреи в Русия с мъка свързват двата края със занаятчийство и дребна търговия, но са обвинени от граф Игнатиев в експлоатация на местното население. A погромите са провъзгласени за ‘’народен’’ линч. Граф Игнатиев изготвя подробен план за масово експулсиране на еврейски занаятчии от вътрешните губернии, прогонване на евреите от селата и списък с ограничителни мерки. Игнатиев говори публично за емиграция на евреите от Русия. Благодарение на съпротивата на еврейския икономически елит, много министри, вкл. председателя на Комитета на министрите много точки на проекта награф Игнатиев са отхвърлени: масовото експулсиране на евреи е отменено, но им е забранено повторно заселване в селски местности, купуването на недвижими имоти там и притежание на имоти. Така се удря точно еврейската прослойка, която подкрепя руското правителство в реформите.
 • т. нар. "Протоколи на ционските мъдреци" – РУСКИ ФАЛШИФИКАТ 1.1 т. нар. "Протоколи на ционските мъдреци" – РУСКИ ФАЛШИФИКАТ преди 7 месеца Профил на трол?
  Русия е зловредно известна като антисемитската държава с т. нар. "Протоколи на ционските мъдреци" – ФАЛШИФИКАТА е поръчан и изготвен от царската тайна полиция. Този фалшификат за ‘’световния еврейски заговор за унищожение на християнския свят и юдейско господство’’ е оправдание за ‘’изпускане на парата’’ с кървави погроми над евреите с участие и на руската полиция.Фалшифите протоко виж още ›› ли на ционските мъдреци са удобната манипулаторска версия на кремълската пропаганда- за прекрасния русский народ и злите проклятые жиды, дето го яхнали, пък той завалията, страдает и терпит, ой, ой, люли-люли! Безчинствата се разпростират на териториите на днешните Полша, Украйна, Беларус и МолдоваЗаради погромите в края на XIX век евреи масово започват да емигрират от Руската империя. Жестоките изстъпления се разпространяват и на исток чак до Сибир. Само през октомври 1905 г. са убити над 800 евреи от черносотниците. Това е събирателното име за великодъжавен шовинизъм и антисемитизъм. Най-жестоки са’’Съюза на руския народ’’ и ‘’Съюза Михаил Архангел“. Разбунени тълпи съзнателно са насочвани срещу студенти, евреи, хора с очила като олицетворение на "интелигентщината", които са посочвани като носители на вредни и разложителни идеи. Тези акции костват живота на стотици и хиляди руски евреи, чиято единствена вина е, че религиозните, интелектуалните и деловите им качествата ги правят удобна мишена. След създаването на СССР в края на 1922властта в Москва се стреми към пълна асимилация на евреите. Москва издига в официална политика борбата срещу юдаизма и езика иврит. СССР само следва традицията. Причината антисемитизмът да не се развихри още по-рано е, че докато още не е била окупирала властта болшевишката банда е разчитала на всички, които са били онеправдани от властта в царска Русия - като евреите, на които не им е било позволявано да учат висше образование и да заемат държавна длъжност, ако не се покръстят.Фалшифите протоколи на ционските мъдреци влизат в действие 1936-1939 г. при най-кървавите репресии, когато Сталин се разправя безпощадно с вътрешнопартийната си опозиция Работещия безотказно фалшификат е препоръчан германските другари за нуждите на на Хитлеровата пропаганда и подписват тайния пакт за подялба на Европа. Молотов заявява:"Завинаги ще приключим тук със синагогата."Рибентроп докладва на Хитлер, че Сталин спира засилването на еврейството сред интелигенцията. Москва връща на нациските си съюзници емигрирали евреи комунисти. През германо-руската война от 1941 г. евреите в СССР са жертви на окупираните територии – руските колаборационисти извършват масови погроми и убийства на евреи. А от другата страна в партизанските отряди отказват да приемат евреи и избягали от евреи са връщани, което си е обричане на смърт или направо са разстрелвани с гаврвщото обвинение, че са ‘’нацистки шпиони’’. В неокупираните съветски територии масово се разпространяват слухове, че евреите не воюват на фронта, защото всички са се уредили в тила. А статистиката сочи, че над 40% от почти воюващите евреи са заганали на фронта. Антисемитизмът стига дотам, че с указ се забранява награждаване на еврейски бойци.
  : 0 !
 • 1.2 преди 7 месеца Профил на трол?
  1945 г. Сталин вдига тост за руския народ като водещ сред другите народи, а новосъздадения Израел с руските евреи просперира за разлика от икономически несъстоятелния съветски модел 1948 Сталин разпускат всички евреиски организации, вкл Еврейския антифашистки комитет - обявени са за антисъветската пропаганда, снабдяване с информация начужди разузнавания - всички арестувани членове на ЕАК са виж още ›› разстреляни. Редакционна статия в "Правда" дава сигнал за борба срещу "безродните космополити" евреи. Уволнени са всички, заемащи каквито и да било постове, вкл. културни дейци 1952 г. са арестувани лекари евреи за ционистки заговор със САЩ и Великобритания. Вождът разрешава те да бъдат изтезавани. Обвиненията поразяват с абсурда си: за всеки постъпил в болница с недъг е виновен лекаря, ако е евреин.Почва масова депортация на съветските евреи в Далечния изток. В СССР като в царска Русия не могат да се примирят, че % на евреите, упражняващи умствен труд, е значително по-висок. Властите в СССР масово отказват на евреите разрешения за емиграция в Израел. Желаещите да се изселят биват уволнявани от работа или изключвани от вузовете, където учат. Обвинението е измяна. 1961 г. поетът Евгений Евтушенко написва поемата "Бабий Яр" Клането в Бабий Яр се смята за начало на Холокоста. Но в СССР темата е премълчавана, а и Москва подкрепя арабиските диктаторски режими Поемата разкрива уродливата същност на антисемитизма още от царско време и Евтушенко е обвинен, че е загърбил интернационализма и че не признава руските жертви от войната освен еврейските. Съветските вестници са пълни с антиизраелски карикатури. Същевременно сред интелигенцията се раждат безсмъртни вицове и частушки, подигравки с антисемитизма. Владимир Висоцки пее ‘’Песен на антисемита“(youtube.com/watch?v=92jx0cZLupw)
  : 0 !
 • 1.3 преди 7 месеца Профил на трол?
  1988 г. в СССР обявяват, че емигриралите над 300 000 съветски евреи са жертви на ционистката пропаганда, че евреите в СССР си имат Еврейска автономна област (ЕАО) в Далечния изток със столица Биробиджан и че ЕАО, а не Израел е истинската родина на евреите. Ген. Йон Пачепа - избягалият в САЩ румънски шеф на военното раузнаване във Варшавсия договор пише , че Москва планира, организира и осъ виж още ›› шествява целенасочени акции за разпалване сред арабите на омраза в нацистки стил срещу евреите.Фалшивите протоколи са преведени на арабски и наводняват арабските братски страни след 1967 г износа на тероризъм е държавна стратегия в СССР. Пропагандира се, че Израел и САЩ са империалистически държави, контролирани изцяло от богатите евреи. Днес тази теза е най-активната опорна точка в руската хибридна война и путинския идеологически буламач - само вижте униформите на гвардейците в Кремъл-шапка от Петър 1-ви, ширити от Елисавета, куртка от НКВД, лампази от Николай, друго от Сталин, пето от Брежнев.Така е и с идеите - нещо от ивангрознищината, от петровщината, от ленинизма, от сталинизма, евразийството, националболшевизма... Проблемът на дугинските идеолози на кремълското ченгенце е, че макар да се харесват на оскотялата народонаселенска маса, с нищо не обновяват Русия
  : 0 !
 • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 22 март

Овен Денят ще бъде неприлично спокоен. Не си търсете излишни емоции, а се насладете на шанса да си поемете въздух и да се насладите на...

Последно в Актуално