13-те най-добри филми за мафията за всички времена

256286
13-те най-добри филми за мафията за всички времена
Снимка: Pixabay.com

Филмите за Мафията са специални за много режисьори. Всички сме гледали „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола - филм, който ни вдъхновява като фенове на киното.

Най-добрите мафиотски филми за всички времена

13. Черни души (2014)

Black Souls е тих филм и историята проследява началото на престъпността в Южна Италия. Филмът се разказва за семейство от трима братя, всеки от които има тясна връзка с мафията.

Луиджи е мафиот, който иска да разшири престъпния си бизнес. Роко е професионален бизнесмен, който извлича ползите от мафията, без да си изцапа ръцете. Лучано е фермер на кози, който не иска да има нищо общо с мафията.

Синът на Лучано е вдъхновен от мафията и започва да работи с Луиджи. Това нарушава динамиката на братята и в крайна сметка води до катастрофални резултати.

Черни души е един от най-добрите нови филми за мафията.

12. Бъгси (1990)

Това е мафиотски филм за Америка. След десет години в мафията в Ню Йорк, Бъгси Сийгъл е изпратен в Калифорния, за да развива бизнес отношения на Западното крайбрежие. Докато е там, той се влюбва в Холивуд и Вирджиния Хил. Вдъхновен от живота на Запад, Бъгси се опитва да заживее законно, далеч от престъпния свят. В крайна сметка, както при много страхотни мафиотски филми, тези надежди изсъхват в пустинна жега.

11. Път към отмъщение (2002)

10. Секси звяр (2000)

Ултра див мафиотски филм. Сър Бен Кингсли играе британски гангстер, с ирончното име Дон, който набира помощта на пенсиониран сътрудник за класическата „последна работа“. Sexy Beast е един от най-големите мафиотски филми за всички времена.

9. Изборът 1 и Изборът 2 (2005-2007)

Много мафиотски филми са за преследването на нещо материално - дали това са пари, наркотици, оръжие или нещо друго. Филмите на Джони То са за несъществения лов за контрол, символизиран от драконовата палка. Първият филм е съсредоточен около „демократичния“ избор на нов шеф на „Триада“. Вторият филм продължава историята и предлага резолюция по отношение на начина на мафиотско-триадните операции.  

8. Черна служба (2015)

Джони Деп се превръща в култовия гангстер Уайти Бълджър в Black Mass. Много мафиотски филми са вдъхновени или базирани от истински персонажи. Черната служба е истинската история за един от най-известните мафиоти на всички времена.

В продължение на около 25 години Уайти Бълджър ръководи ирландската мафия, наричана „Зимен хълм“ в Южен Бостън. Този филм пресъздава чудесно този период, като същевременно показва ролята на Уайти като информатор на ФБР.

7. Пияният ангел (1948)

Акира Куросава е един от най-големите режисьори на всички времена. А ранният му мафиотски филм Пияният ангел е един от най-добрите му. Филмът проследява живота на лекар-алкохолик, който се забърква в престъпния свят, след като лекува млад Якуза. Пияният ангел е не само основополагащ филм за японски мафиотни филми, но и за мафиотски филми по целия свят.

6. Мафията (1962)

Комедията-трагедия Мафията е един от най-фино влиятелните филми за гангстерски престъпления, правени някога. Историята е за мафията в Сицилия, която създава силен културен разрив между Севера и Юга. Северът се превръща в глобално търговско предприятие, докато Югът става по-изолиран към света.

Mafioso е филм, който много говори за тази борба между Севера и Юга на Италия. Става въпрос за това кой контролира властта, къде я контролира и какво прави, за да я разпространява. В Мафията главният герой, изигран от Алберто Сорди, става жертва на мафията и става пешка за тяхната властна игра.

5. Сонатина (1993)

Sonatine е стилен и завладяващ филм за японската мафия Якудза. Саундтракът към филма е на несравнимия Джо Хисаиши.

Сценарист, режисьор и главен актьор Такеши Китано, прави Сонатина като филмова версия на соната; история, разказана в различни части. Финалът на Sonatine е един от най-въздействащите за всички времена и предлага ужасяващ поглед върху съдбата на мафиот.

4. Източни обещания (2007)

Източните обещания е филм за руската мафия. Действието се развива в Лондон, но по-голямата част от филма е заснета в руски ресторант в града. Това е безмилостен филм за мафията.

Основната незаконна търговия на руснаците в този филм е сексуалният трафик. Това е тъмна, усукана перспектива за света на гангстерската престъпност, закрепена с отличното представяне на Виго Мортенсен.

3. Гомор (2008)

Почти невъзможно е да се говори за съвременни мафиотски филми, без да се включи Гомор. Този велик филм е може би най-всеобхватната деконструкция за мафиоти, правени някога.

В Гомор нищо не е дадено, а властта на мафиите е абсолютна. В края на краищата романтичната гледка към мафията се разпада като брега на пясък след прилив на пълнолуние.

2. Добри момчета (1990)

Трудно е да си спомним, че Goodfellas е дълъг близо 150 минути, защото всяка минута на филма е толкова пълна с детайли и разкош. Гангстерската класика на Мартин Скорсезе е най-забавният гангстерски филм, правен някога. 

Ето трите основни причини, поради които Goodfellas е перфектен мафиотски филм:

- Продукцията (дизайн на костюми, грим, декори) е на най-високо ниво.

- Изключителни изпълнения от актьорския състав, включително Пески, Де Ниро и Лиота.

- Има ясен сюджет. Гангстерите намират идентичност в своите банди.

1. Кръстникът 1 и 2 (1972 и 1974)

Има причина „Кръстникът“ да е един от най-почитаните филми на всички времена. Това е емоционално сложно, умело изработено и вълнуващо кино за гледане.

Кръстникът: Първа част и втора част са един филм, който е разделен на две части.

Какво е по-важно? Индивидуален успех или семейна лоялност? Човек способен ли е да промени характера си? Отговорност на мафията ли е да отстъпи на бедните? Това са въпросите, които пронизват Кръстникът. От Сицилия до Хавана и Ню Йорк тези въпроси преследват душата на Дон Корлеоне. Кръстникът е взискателен филм, който не ви казва да харествате мафията. Просто ви оставя с лицето на човек, който е загубил всичко.

източник: www.studiobinder.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

За първи път в историята на кинофестивала в Кан: Учредиха награда на публиката

Кино "Влайкова" посреща "Годзила и Конг: Нова империя"

Новият филм на Вим Вендерс - "Прекрасни дни", тръгва по кината от 29 март

Мартин Скорсезе с документална поредица за 8 светци

"Кино за незрящи" за 8-и път на София Филм Фест

Нов филм на Башар Рахал разказва историята на параолимпиеца Михаил Христов

София Филм Фест представя Cinema Politica: Провокативни и важни документални творби

Сериал на Теодора Маркова с награди от най-големия фестивал в Европа

Връчиха наградите на 28-ия София Филм Фест: Вижте кои са големите победители

Продължението на "Лудия Макс" със световна премиера в Кан (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино