15-те най-добри филми за Космоса за всички времена

125004
15-те най-добри филми за Космоса за всички времена
Снимка: iStock

Филмите за Космоса са едни от най-интересните, най-добре направените и най-гледаните за всички времена. Независимо кой е вашият любим жанр, филмите за Космоса са нещо, което си заслужава всяка минута пред големия екран.

Представяме ви някои от най-великите филми за Космоса, създавани някога!

Армагедон (Armageddon)

С участието на звезди като Брус Уилис, Бен Афлек и Били Боб Торнтън, "Армагедон" е невероятна метеоритна стихия, която ще ви накара да затаите дъх! Когато изпълнителният директор на НАСА Дан Труман (Торнтън) разбира, че след 18 дни Земята ще бъде унищожена от метеорит с големината на Тексас, той няма друг избор, освен да изпрати екип от отчаяни смелчаци на астероида, които да поставят ядрена бойна глава в недрата му. Изумителни специални ефекти, блестящ хумор, интересни герои, завладяващ сюжет и разтърсващи емоции превръщат "Армагедон" във вълнуваща битка за спасяването на света.

Денят на независимостта (Independence Day)

"Денят на Независимостта" триумфира като едно от най-великите филмови приключения на всички времена. Всичко започва, когато огромни космически кораби се появяват над най-големите градове в света. Но чудото скоро се превръща в ужас - корабите започват яростна атака, целяща да унищожи цялата човешка раса. Единствената надежда на човечеството е в малка група оцелели, решени на всичко. Водени от безстрашен боен пилот, брилянтен учен и смелия президент на САЩ, те ще поведат последната битка срещу извънземните натрапници, преди да е станало твърде късно. С участието на много звезди и със зашеметяващите си специални ефекти, "Денят на Независимостта" се превърна в един от най-касовите филми в историята на киното.

Марсианецът (The Martian)

По време на пилотирана мисия до Марс, след силна буря, астронавтът Марк Уатни (Мат Деймън) е счетен за мъртъв и е изоставен от колегите си. Но Уатни оживява и се озовава съвсем сам на враждебната планета. Разполагайки само с оскъдни запаси, той трябва да се осланя на своята изобретателност, съобразителност и дух, за да оцелее и да намери начин да сигнализира на Земята, че е жив. На разстояние от милиони мили, НАСА и екип международни учени работят неуморно, за да върнат Марсианеца обратно вкъщи, а междувременно екипажът му планира безразсъдна, ако не и невъзможна, спасителна мисия. Целият свят се обединява, за да подпомогне безопасното завръщане на Уатни

Интерстелар (Interstellar)

„Интерстелар“ е най-монументалната творба на Кристофър Нолан до момента, а всеки, гледал „Генезис“, знае колко далече се простира въображението му. Сред сценаристите и продуцентите на филма е знаменитият физик Кип Торн, а първият зрител на „Интерстелар“ е бил Стивън Хокинг, който е дал пълното си одобрение. Защото това не е просто фантастика. Филмът е максимално достоверен от научна гледна точка и показаното в него е базирано на трудове на Торн и колегите му, които са доказали на теория много от сложните и напълно невероятни явления в „Интерстелар“. Гледан като една вероятна прогноза, филмът е още по-въздействащ.

Галактическа Мисия (Galaxy Quest)

Невероятно смешно приключение, авторитетно наречено "най-смешната и остроумна комедия на годината". В продължение на 4 години храбър екипаж на космически кораб се отправя на вълнуващи и често пъти опасни мисии в космоса... в един сериал. Но изведнъж той е свален от екран! Двадесет години по-късно, войнствени извънземни смятат, че телевизионният сериал "Галактическа мисия" е "исторически документ" и телепортират на кораба си екипажа от бивши актьори. Без сценарий, без режисьор и без никаква представа как ще се справят, те трябва да спасят Вселената!

Космически топки (Spaceballs)

Трудно да се направи списък с космически филми, без да се включва най-добрата космическа комедия за всички времена...

Контакт (Contact)

Младата, вдъхновена астрономка д-р Елинор Ароуей (Джоди Фостър) получава първото в историята на човечеството съобщение от извънземен източник. Борейки се да поеме разследването на това Послание, тя се насочва към влиятелен съюзник: Палмър Джос (Матю Макконъхи) - уважаван богослов и високопоставен правителствен съветник...

УОЛ-И (WALL-E)

Когато хората напускат Земята забравят да изключат последния робот. След много самотни години работа, Уоли открива нова цел в живота си (освен колекционирането на джунджурии), когато среща обличкия робот Ива. Тя разбира, че Уоли случайно намира това, което ще спаси планетата. Ива се връща в Космоса, за да докладва за откритието на човеците, които очакват сигнал, за да се върнат на Земята. Уоли обаче не се поколебава да тръгне след любимата си.

Луна (Moon)

Филм за миньор, който в бъдещето е изпратен да носи алтернативно гориво от Марс на Земята. Когато се прибира вкъщи, здравето му рязко се влошава. Нещата стават още по-странни, когато се сблъсква с по-млада версия на себе си и той и клонинга му се заемат със задачата да разберат какво се случва.

Гравитация (Gravity)

50-те най-известни анимационни герои в историята

Не е нужно да сте дете, за да обичате анимационните герои, въпреки че детството ни е времето, когато много от нас се влюбиха в тях. Пр...

Д-р Райън Стоун (Сандра Бълок) е брилянтен медицински инженер на първата си мисия под командването на ветерана астронавт Мат Ковалски ( Джордж Клуни). Въпреки че мисията е рутинна, се случва злополука. Совалката е унищожена, а Стоун и Ковалски остават съвсем сами да се носят из космическия мрак. Оглушителна тишина им подсказва, че са загубили всякаква връзка със Земята, както и шансовете за спасение. Страхът прераства в паника с всяка глътка въздух, която изяжда малкото им останал кислород. Може би ще намерят начин да се върнат у дома след като продължат още по-далеч в космоса.

Аполо 13 (Apollo 13)

"Аполо 13" - историята им е още по-забележителна, защото е истинска! Това се случва по-малко от година след като човекът стъпи на Луната за първи път. За американците “Аполо 13” бе просто един “рутинен” космически полет - до мига, в който думите “ Хюстън, имаме проблем” пронизаха необятния космос. Заседнали на 205 хиляди мили от Земята в повреден космически кораб, астронавтите Джим Ловъл (Ханкс), Фред Хейс (Пакстън) и Джак Суигърт( Бейкън) повеждат отчаяна битка за оцеляване, докато в Контролната зала астронавтът Кен Матингли (Синийз), ръководителят на полета Джийн Кранц (Харис) и опитният им екип се борят с времето, за да ги върнат у дома.

Скрити числа (Hidden Figures)

Най-добрите фантастични филми на 2019 година

Уестърните са вече демоде, филмите за супергерои са прекалено много, но ако има един жанров стил, който винаги изглежда търсен, това са...

Филмът разказва истинската история на брилянтната афроамериканска математичка Катрин Джонсън (Тараджи П. Хенсън) и нейните колежки, Дороти Воугън (Октавия Спенсър) и Мери Джаксън (Джанел Моне), които помагат на НАСА в надпреварата при първата космическа мисия в Земната орбита. С помощта на техните изчисления, Джон Глен (Глен Пауъл) става първият американски астронавт, който прави първата космическа обиколка на Земята.

Пришълецът (Alien)

Екипажът на космическия кораб “Ностромо” се отзовава на сигнал за помощ от необитаема планета. Там откриват смъртоносна форма на живот, която вирее в човешкия организъм. Ужасите започват. Шестима от екипажа ще загинат, а животът на седмия ще се промени завинаги. Сигорни Уийвър е в ролята на лейт. Елън Рипли в един от най-напрегнатите и зрелищни научно-фантастични филми на всички времена.

2001: Космическа одисея (2001: A Space Odyssey)

13-те най-добри филми за мафията за всички времена

Филмите за Мафията са специални за много режисьори. Всички сме гледали „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола - филм, който ни...

Завладяваща драма за противопоставянето между човека и машината, представена чрез поразителна смесица от музика и картина. Първо посещаваме предисторическото ни минало, после прескачаме хилядолетия напред (в най-разтърсващото визуално пренасяне в киното) към колонизирания космос и накрая астронавтът Боуман (Кир Дулиа) отива в неизследвания космос, вероятно дори и към безсмъртие.

Междузвездни войни (Star Wars)

Рицарите джедаи са избити, а цялата галактика е в ръцете на Империята. Съпротива оказва единствено малка група Бунтовници, чието единствено преимущество са откраднатите планове на най-могъщото имперско оръжие – бойната станция “Звезда на смъртта.” Задача да върне плановете и унищожи базата на бунтовниците, получава най-верният слуга на Империята – Дарт Вейдър. Плененият бунтовнически лидер принцеса Лея, е принудена да изпрати сигнал за помощ, който е уловен от обикновено селско момче на име Люк Скайуокър. Нетърпелив да изпълни предопределението на съдбата си, той се заема с тежката задача да помогне на Бунтовниците да победят Империята.

източник: www.esquire.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Обявиха филмите в Кан, които ще се борят за "Златна палма" (СПИСЪК)

Филмът за Доналд Тръмп с Мария Бакалова ще се бори за "Златна палма" в Кан

Гледаме на кино номинирания за наградата LUX филм "На борда на "Адаман" от 12 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com