Блатечки смята, че Финикс само се криви в "Жокера", предизвика куп шеги във фейсбук

29606
Блатечки смята, че Финикс само се криви в "Жокера", предизвика куп шеги във фейсбук
Снимка: bTV

„Хоакин Финикс ще вземе награда Оскар. Това е ясно на всички. Но аз лично се сещам поне за 50 актьора, и американски, и поне 20 български, които ще изиграят тази роля ако не по-лошо, точно колкото него добре. Така че… не смятам, че това е върхово актьорско постижение, определено.

Ами политика, това е положението. Много лесно е да се кривиш. Много е лесно да се правиш, че имаш гърбица, да се смееш изкуствено, да танцуваш и да се правиш на… крив човек. Това е лесно – хората, които се занимават с тази професия, са наясно с това. Много по-трудно е да изградиш истински дълбок, емоционален образ, какъвто прави Леонардо ди Каприо. Много е трудно, наистина.“

Така Асен Блатечки коментира в „Треска за Оскари“ по Nova ролята на Хоакин Финикс като „Жокера“, за която същият спечели „Оскар“, БАФТА, „Златен глобус“ и куп други награди.

Изказването на българския актьор направи истински бум в социалните мрежи. Резонно повечето мнения призоваха Блатечки да изиграе следващия Жокер. Имаше обаче и такива, които споделиха мнението му.

Ето най-интересните реакции в социалните мрежи:

"Целият ми фийд за Блатечки говори, да, трябваше да го гугълна за да разбера какво става.

Можем да направим цяла поредица:

Асен Блатечки за Лионел Меси: "Кво е това джудже, уе? Знам поне петима от бившия ми 6А клас, дето ритаха по-добре от тоа. Я да дойде у махалата, кат му вкарам два шамара да видя дали ще играе.

Асeн Блатечки за Кандински: Къф е тоа драскач, уе. Съседите ми от трети етаж маат с четката не по-зле, боядисаха ми спалнята за 50 леа, а тоа Кандински си изтръскал четчицата и се е изпразнил върху платното, и му искат 5 милиона! Къв е тоа свет, уе?

Асен Блатечки за Вивалди. Кво е това, т'ва музика ли е? Аз като си пусна старата прахосмукачка заедно с шейкъра се получава по-добра музика.

Асен Блатечки за Брус Лий: Ее, къв е тоя, ве. Брад Пит го направи за смях във филма на Тарантино, аз не знам що го хвалят толкова. Аз познавам поне трима от блока, дето може да набият и Брус Лий, и Брад Пит едновременно.

Асен Блатечки за Джон Стайнбек: Къв е тоа, бе. Писал бил. Всеки мое пише. Ей на, във Фейсбука всички ми преатели пишат. Навсякъде ме цитират. Събрал съм повече лайкове от Стайнбек и от всичките теа."

Дахер Ламот/Блогър, учен, преводач

Една от любимите ми книги е ''С вкус на горещ шоколад''. Подари ми я Ирмена Чичикова на един рожден ден преди много години.

Та в тази книга ''подправката'' е в основата. Уточнение за тези дето ще ме обвинят, че съм ''мерудия във всяка манджа''

Ма тук, драги ми писачи и съотечественици, поклонници на ''корекомските хора'' сте сбъркали много упреквайки и омаловажавайки мнението на един изключително добър български актьор. Същия има абсолютното изначално право да изрази мнение, още повече като професионалист.

„Жокер“ е най-печелившият филм по комикс на всички времена

„Жокер“ се превърна в най-печелившият филм на всички времена, базиран на комикси, съобщава BBC. Блокбастърът е спечелил пов...

Преди години, когато гледах в едно нощно шоу в национална телевизия на Великобритания Колин Фарел, след снимки на филм в България, за който България по негово настояване осигури абсолютна неприкосновеност, и от България е видял само хотела и гледката от хотела до снимачната площадка, и България го е черпила с най-елитните проститутки, защото той ги е пожелал, на въпроса- КАК Е БИЛО В БЪЛГАРИЯ? КАКВА Е БЪЛГАРИЯ-КОП.О. ОТГОВОРИ - ''В БЪЛГАРИЯ ИМА САМО ПРОСТИТУТКИ И ЕДНИ МЪЖЕ (ТОГАВА СЕ ИЗПРАВИ В СТУДИОТО И ГО ИЗИГРА), КОИТО СА ОБЛЕЧЕНИ В КОЖЕНИ ДРЕХИ, ГЛАВИТЕ СА ИМ ОБРЪСНАТИ, И ТЕ ГЛЕДАТ СЯКАШ ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ ТИ ОТРЕЖАТ ГЛАВАТА...''???!!!

ОПИТАХ СЕ ДА СПОДЕЛЯ ПРЕДАВАНЕТО, НО ТУБАТА МИ КАЗА, ЧЕ Е ЗАБРАНЕНО ЗА ТЕРИТОРИЯТА.

ТОГАВА ПРЕСЪЗДАДОХ СЛУЧИЛОТО СЕ ТУК, И БЯХ НАПАДНАТА, ЧЕ ЧОВЕКА Е ПРАВ.

Е, КВО МУ ПРЕЧИ НА НАШИЯ БЛАТЕЧКИ ДА Е ПРАВ?!

АЗ ПЪК СЪМ СЪГЛАСНА С НЕГО!

Големите победители на "Оскарите" 2020 вече са ясни - ето ги (СНИМКИ)

Новите лауреати на Американската филмова академия вече са известни - хората, които грабнаха най-ценните награди в света на киното, а им...

РЕАКЦИЯТА ВИ ГОВОРИ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ИЗОБЩО СЕ ЗАМИСЛЯТЕ, АКО ИЗОБЩО СЕ ЗАМИСЛЯТЕ.

А, ПРИЯТЕН ВИ ДЕН!"

София Георгиева/певица

От българи съм чувала, че могат да играят по-добре от Хоакин Финикс, че Майкъл Джексън не може да танцува, че Мерилин Монро и Моника Белучи са грозновати провинциалистки. И се чудя що все тъй не можем да улучим златната среда - или приемаме абсолютно безкритично всичко западно и чуждо, или напълно ни липсва всякакво уважение към чуждите постижения и таланти. Огромна липса на национално и личностно самочувствие, което извън бъзиците по адрес на Блатечки и сие, безкрайно ме натъжава в последна сметка.

Юлия Ал-Хаким/журналист

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Мария Бакалова ще играе във филм с Райън Рейнолдс и Кенет Брана

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино