Вижте днешната програма на София Филм Фест

1415
Вижте днешната програма на София Филм Фест
Снимка: София Филм Фест

ДОМ НА КИНОТО | БИЛЕТИ

15:30 Филмът на словенския режисьор Мирослав Мандич „Сан Ремо“ e любовна история, в която фрагментирани спомени се връщат в съзнанието от песен. Главният герой Бруно се опитва да избяга от дом за стари хора, въпреки че паметта му изневерява. Друга обитателка на дома за възрастни хора го кара да осъзнае, че той все още може да изпитва чувства, макар и да не ги помни на следващия ден…

25-ият София Филм Фест продължава в кината

След кратко отлагане, съобразено с противоепидемичните мерки, програмата на 25-ия София Филм Фест продължава с част от филмите, които т...

18:00 За филма си „Листопад“ легендарният режисьор Отар Йоселиани получава наградата на ФИПРЕССИ в Кан през 1966 година. Историята проследява перипетиите на Нико - млад технолог, който започва работа в завод за вино, но не успява да убеди началниците си, че е способен да прецени качествата на новата реколта и въпреки протестите му, виното е пуснато на пазара... Очакваме на прожекцията всички притежатели на карти СФФУ и „Европейско кино за учащи“ - ВХОДЪТ за ученици и студенти е СВОБОДЕН!

В 20:30 часа в Дома на киното ДНЕС предстои специалната прожекция на филма „Служих на английския крал“ - знакова творба, с която почитаме паметта на изключителния режисьор и актьор Иржи Менцел, носител на Наградата на София на Столичната община и добър приятел на фестивала и България. Историята, позната от романа на Бохумил Храбъл, проследява шеметното издигане на един амбициозен младеж в хотелския бизнес през 30-те години на ХХ век. Менцел кани за главната роля във филма един от най-добрите съвременни български актьори - Иван Бърнев, който лично ще представи филма пред публиката.

Културен център Г8 | БИЛЕТИ на място, на касата на киното

19:15 „Случайно и преднамерено убийство“ на Фолкер Шльондорф. Млада жена случайно убива бившия си любовник и решава да се отърве от тялото. „Случайно и преднамерено убийство“ добива популярност с музиката, композирана специално за филма от Брайън Джоунс, един от основателите на „Тhe Rolling Stones“. Легендарният Фолкер Шльондорф лично ще представи филма със специално видео обръщение към публиката.

Най-доброто от киното на Балканите може да се гледа на online.siff.bg до 11 април

Номинираният за международен Оскар и носител на наградата на Домейн Бойар за най-добър балкански филм на 25-ия София Филм Фест „Q...

Евро Синема | БИЛЕТИ на място, на касата на киното

18:30 Специално видео обръщение ще видим и от Тони Палмър заа филма му „Вангелис и пътуването до Итака“. Вангелис е композитор на електронна, амбиънт, джаз, поп-рок и оркестрова музика, познат най-вече с отличената с награда „Оскар“ музика към филма „Огнените колесници“, както и с музиката към филмите „Антарктика“, „Блейд Рънър“, „1942: Завладяването на рая“, „Александър“.

Кино ВЛАЙКОВА | БИЛЕТИ на място, на касата на киното

20:00 „Шарлатан“ е драматичната история за човек, надарен с необикновени възможности, развиваща се на фона на тоталитаризма през 50-те години. Филмът е вдъхновен от историята на лечителя Ян Миколашек, който използва уменията си, за да лекува всички, независимо дали са бедни или известни. Сред високопоставените му пациенти е и президентът на Чехословакия Антонин Запотоцки... „Шарлатан“ ще бъде представен чрез видео обръщение ЛИЧНО от неговия автор, режисьорката Агнешка Холанд!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

"Властелинът на пръстените" се завръща по кината в 4К резолюция

На 1-и май започва Националният фестивал на българското кино "Васил Гендов"

Първата част от шедьовъра на нямото кино "Наполеон" ще бъде показана в Кан (СНИМКИ)

Филмът "Ингеборг Бахман - пътуване в пустинята" на Маргарете фон Трота вече е по кината

Леонардо ди Каприо ще изиграе Франк Синатра, режисиран от Мартин Скорсезе

Легендарното студио "Гибли" ще получи почетна "Златна палма" в Кан

Сериалът "100 години самота" е факт: Гледайте първия трейлър (ВИДЕО)

Куентин Тарантино се отказа от последния си филм

Филмът "Учителската стая" спечели наградата LUX на европейската публика

Документален филм за големия кинокритик Тони Андрейков представят в кино "Влайкова"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кино