X
 
 

Госпожа Власт трябва някак си да миряса 

3976 1
Госпожа Власт трябва някак си да миряса 
Балкански поток“ няма да е готов до края на май. Това заяви в интервю за bTV лидерът на АБВ Румен Петков. По думите му страната ни е пропуснала възможността церемонията по откриването на „Турски поток“ да бъде в  България, а проектът да се казва „Южен поток“.

„Това се случи благодарение на дуета Станишев – Борисов. Пропуснахме възможността България да е пряката точка на влизане на руски газ в Европа. Всички приказки, че ще спестим 70 млн. и ще спечелим 5% са нелепи, ние предупредихме, че тръбата няма да се изгради навреме“, каза Петков.

Той има славата на Дарт Вейдър, той не е Люк Скайуокър.

"Касем Сюлеймани е един много интелигентен човек в политическо, военно и в терористично отношение. От европейска гледна точка, той е от...

Като причина за забавянето лидерът на АБВ изтъкна „обслужване на украински интереси“. По думите му страната ни губи 200 млн. лв. от преносни такси. Той добави, че „Балкански поток“ ще гарантира газовата сигурност на България.

„Миналата година януари и премиерът, и министърът на енергетиката обявиха, че до декември ще бъдем готови. Обясненията за европейските процедури и защитата на интересите са нелепи. Нима на 31 януари не са съществували тези процедури. Защо ни трябваше да лъжем едновременно и Сърбия, и Унгария, и Русия, и Турция?

Проблемът е, че с еднакъв ентусиазъм лъжем и Щатите, и Русия – нищо не се прави на точката между Гърция и Сърбия, където трябва да мине тръбата“, коментира още той.

Румен Петков добави още, че по голяма част от трасето не се работи и не са положени тръбите за газовата връзка.

Ковачки е тумор в енергетиката

"Ковачки е тумор в енергетиката. Неговите централи отдавна трябваше да бъдат затворени." Това каза в интервю за bTV екологичният експер...

Според него страната ни има само една машина за заваряване на тръби, така че на ден не могат да се изграждат повече от 2,5 км от трасето. Лидерът на АБВ каза още, че партията му настоява за отстраняване на ръководството на „Булгаргаз“.

Политикът коментира още водната криза в Перник. Той посочи, че до края на деня от АБВ ще внесат сигнал в прокуратурата срещу министъра на околната среда и водите Нено Димов. По думите му "Госпожа власт трябва някак си да миряса."

„Сигналът е подплатен много солидно, защото нашата мотивация е, че министър Димов със своето бездействие съсипа живота на 100 хил. души в Перник“, каза Петков и показа справки от 2018 г. и 2019 г. за обемът на водата в яз. „Студена“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Защо завижда на американския Лакей - Негово Мафиотско Величество, който след завръщането си от Цариград, сега ще трябва да пълзи като червей пред Мустафата !
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...