X
 
 

Културата е част от нашето ДНК

676 2
Културата е част от нашето ДНК
Снимка: European Parliament
Културата е част от нашето ДНК и ние трябва да пазим нашите традиции и ценности. България допринася изключително много за културното наследство на Европа. Това каза в интервю за bTV българският еврокомисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел, която разкри какви ще са приоритетите в работата й.

"Европа има своите проблеми, но тя е силна, когато е обединена. Бюджетът на моя ресор е в размер на 130 млрд. Не са важни толкова парите, най-важно е в какво ще ги инвестираме. Европа ясно заявява, че ще инвестира в образование и в младите хора. Аз искам България и страните от Източна Европа да бъдат по-активни в програма "Хоризонт 2020".

Има ли връзка с мисълта: Топ 20 на цитатите за 2019 г.

Дойде време и за един от най-забавните обзори на Actualno.com. По традиция в края на 2019 година отново ще ви представим 20 от най-ембл...

Аз искам да има предварителна проверка на проектите и да има мерки за присъединяване към консорциуми, за да може държавите да се присъединяват по-лесно. За България суперкомпютърът е възможност, от която трябва да се възползваме максимално. Това е една отлична възможност за привличане на инвеститори. Моето желание е България да се превърне в един иновативен хъб. Суперкомпютърът е с европейско финансиране и дофинасиране от страна на държавата. Хубавото е, че той ще се използва от всички европейци и България да стане център на иновативните технологии", категорична бе Габриел. 

Българският комисар коментира и темите за Брекзит и нарежението по оста САЩ-Иран.

"Нямаме много време да коментираме темата Брекзит. Няма да има преговори на парче. Хората трябва да бъдат сигурни, че правата им ще бъдат защитени. За мен най-важно е да продължи да действа програмата Еразъм, която е от изключителна полза за всички млади хора и Великобритания е деен участник в нея. Трябва да има деескалация на напрежението в Близкия Изток. За мен върховният комисар по външна политика на ЕС реагира изклюзително правилно с поканата за преговори", обяви Мария Габриел.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Тази кифла Габриелката говори за култура ... По-добре да каже как я спуснаха с парашут в Брюксел !
  • Октомври 1.1 Октомври преди 2 седмици Профил на трол?
    Ама има още по страшно нещо от това. тя използва думите наше. Ама тя има увредено днк и със сигурност увредено мислене. Ето сега казва , че някаква си европа била силно КОГАТО Е ЕДИННА. Ама кога това европа е било под името европа и е било единно ? Демек две балончета си летели и най вече трето нали.
    : 0 !