Американската Linden Energy Ltd. официално придоби 50% от "Овергаз"

3390
Американската Linden Energy Ltd. официално придоби 50% от "Овергаз"
Снимка: Овергаз

Финалните документи по придобиването на 50% от "Овергаз Инк." от страна на американската Linden Energy Ltd. бяха подписани днес в София.

В София бяха подписани финалните документи по придобиването на 50% от "Овергаз Инк."  от американската Linden Energy Ltd. Заключителните подписи поставиха Светослав Иванов, изпълнителен директор на "Овергаз Инк.", и президентът на  Linden Energy Ltd Стивън Пейн. Намеренията за придобиването бяха обявени на 8 юли 2021 г.  "През изминалата година не сме спирали действията, за които се споразумяхме, въпреки че формално сделката не беше завършена. През този период заедно успяхме да станем част от проекта за нов терминал за регазификация на втечнен природен газ на пристанището в албанския град Вльора. Започнахме преговори, които са в напреднала фаза за дългосрочна доставка за балканския пазар на природен газ. Преговаряме с компании, които могат да осигурят както тръбопроводен, така и втечнен газ. Основна стратегическа цел на компанията продължава да бъде свободният конкурентен пазар на природен газ. За целта компанията се подготвя да разработва и собствено находище в България", заяви Светослав Иванов.
"Мисля, че в целия свят, а не само в Европа, трябва да диверсифицираме енергийните доставки.  Светът не може да изключи газа и нефта, докато други използват приходите от тези изкопаеми горива за финансиране на войни и агресия в Европа и отвъд нея. Затова трябва да диверсифицираме. Югоизточна Европа се нуждае от надеждни енергийни инвеститори и енергийни партньори не само във веригата на доставки, но също така и за крайния продукт. Тя трябва да си осигури непрекъснатост на доставките, които са на справедлива цена и които ще продължават независимо от политическите различия. Финализирането на сделката между "Овергаз Инк." и Linden Energy e добра новина за целия регион", коментира Марк Причард, зам.-председател на консултативния съвет на Linden и британски депутат. 
Linden Energy, базирана в Хюстън, Тексас, е основана през 2013 г. от Стивън Пейн и успешно развива газови проекти в Европа и Южна Азия, участвала е в изграждането на няколко големи газопровода. Финалните документи по придобиването на 50% от "Овергаз Инк." от страна на американската Linden Energy Ltd. бяха подписани днес в София.

Заключителните подписи поставиха Светослав Иванов - изпълнителен директор на "Овергаз Инк.", и президентът на Linden Energy Ltd Стивън Пейн. Намеренията за придобиването бяха обявени още на 8 юли 2021 г. 

Сашо Дончев: Пазарът ще бъде залят с газ, ако държавата спре да пречи

Много се тревожа, когато политиците се захванат да решават проблеми в енергетиката. Политиците в Европа напоследък говорят непрекъснато...

"През изминалата година не сме спирали действията, за които се споразумяхме, въпреки че формално сделката не беше завършена. През този период заедно успяхме да станем част от проекта за нов терминал за регазификация на втечнен природен газ на пристанището в албанския град Вльора. Започнахме преговори, които са в напреднала фаза за дългосрочна доставка за балканския пазар на природен газ. Преговаряме с компании, които могат да осигурят както тръбопроводен, така и втечнен газ. Основна стратегическа цел на компанията продължава да бъде свободният конкурентен пазар на природен газ. За целта компанията се подготвя да разработва и собствено находище в България", заяви Светослав Иванов, цитиран от в. "Сега".

"Мисля, че в целия свят, а не само в Европа, трябва да диверсифицираме енергийните доставки. Светът не може да изключи газа и нефта, докато други използват приходите от тези изкопаеми горива за финансиране на войни и агресия в Европа и отвъд нея. Затова трябва да диверсифицираме. Югоизточна Европа се нуждае от надеждни енергийни инвеститори и енергийни партньори не само във веригата на доставки, но също така и за крайния продукт. Тя трябва да си осигури непрекъснатост на доставките, които са на справедлива цена и които ще продължават независимо от политическите различия. Финализирането на сделката между "Овергаз Инк." и Linden Energy e добра новина за целия регион", коментира Марк Причард - зам.-председател на консултативния съвет на Linden и британски депутат. 

Linden Energy, базирана в Хюстън, Тексас, е основана през 2013 г. от Стивън Пейн и успешно развива газови проекти в Европа и Южна Азия. Участвала е в изграждането на няколко големи газопровода.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОМПАНИИ:

"Газпром" съди австрийската OMV, словашката ZSE и чешката CEZ в Русия

Забраната в САЩ: Ще продаде ли TikTok китайската компания ByteDance?

След серията от инциденти: Boeing отчете загуби за стотици милиони

Spotify отчете рекордна печалба

Домусчиеви придобиват компания с огромни имоти в Ловеч за слънчева централа

„Водоснабдителни услуги на бъдещето“ за 4 милиона жители на Големия Париж

Tesla сваля цените на автомобилите си на редица основни пазари

СофтУни с две престижни награди Forbes Business Awards

Технологичен гигант инвестира 1,5 млрд. долара в компания за изкуствен интелект в ОАЕ

Броят на извънсъдебните фалити в Русия е нараснал 5 пъти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Компании