Спокойствие на пътя в Италия: Каква е защитата за българите при ПТП?

2033
Спокойствие на пътя в Италия: Каква е защитата за българите при ПТП?
Снимка: Actualno.com

Застраховката Гражданска отговорност на автомобилистите е задължителна за всички автомобили, които се движат по пътищата на Италия. Тази важна застраховка осигурява пълна защита в случай на пътно-транспортни инциденти. За българските граждани, които  пътуват или пребивават често в Италия, компанията "Лев Инс" е  надеждният партньор, който предоставя специализирани застрахователни услуги за българските граждани на италианска територия. За спецификите и риска при ПТП в Италия ни разказа партньорът на компанията в Италия и експерт по управление на риска - Лоренцо Тестини.

 

Г-н Тестини, какви са превантивните мерки и защитните мероприятия, които предприемате в помощ на българите, в случай на ПТП в Италия?

Когато настъпи ПТП на територията на Италия, застрахователната компания Лев Инс е предвидила редица мероприятия, които имат за цел да защитят интереса на клиента, и естествено - тяхната безопасност. Веднага след като настъпи събитие, на разположение на клиентите ни е денонощен зелен телефон, на който могат да се обадят и да получат съдействие какво да правят, например - дали имат нужда от линейка, дали ситуацията изисква обаждане до полиция или до други органи на реда, които могат да помогнат в положение. Ние събираме цялата информация и документация, с която може да се снабдим и след това преминаваме към в следваща фаза, именно - предаване на активна корпоративна сигурност. Те също извършват необходимите проверки, за да може нашият клиент да бъде спокоен, че всичко ще бъде решено и той не е необходимо да ходи на различни места да търси помощ, особено, когато е в непознат район в чужда държава. В рамките на малко време, в зависимост от това коя е пострадалата страна, ще бъде изплатено обезщетение.

Има ли някакви специални действия, които трябва да извършат българите, в случай на ПТП на територията на Италия?

Това, което съветвам винаги, е да се правят снимки със сигурност, защото това е най-ценната документация. Важно е да се снима на място, тъй като това е доказателство за случилото се и от него могат да се извадят заключения кой е виновен и кой не е. Да не забравяме езиковата бариера. Тъй като не се предполага българите да знаят италиански, ние веднага включваме в тази процедура и преводач, който извършва необходимите действия, за да се преодолее трудността в комуникацията, особено при стресова ситуация. В тази връзка, ако ПТП-то е по-сериозно и се намесва полиция или друг орган на реда, винаги съветваме нашия клиент да се обърне към нас, а ние ще помогнем с попълването на документите.

Чести ли са застрахователните измами и какви са превенциите спрямо тях?

Както знаем, застрахователната измама е много широк феномен. В повечето случаи, зад тези измами има организирана престъпна група, която се опитва по този начин да изкарва пари, но ние сме много повече от готови да се справим в такива ситуации, защото има цял екип, който извършва проверки, свързва се с лицата, които участват в събитието. Разполагаме с пълна база данни, в която може да се види с един клик какво се случва, какво е положението за едно ПТП и ако установим застрахователна измама, я пращаме за отказ и подаваме жалба срещу организаторите на измамата. Нека всички наши клиенти, които пътуват в Италия, а и в Европа, се чувстват спокойни и сигурни, защото Лев Инс няма да ги остави без помощ и подкрепа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com