Управленският екип на SiteGround създава фондация

7368
Управленският екип на SiteGround създава фондация
Снимка: SiteGround

Мениджмънт екипът на водещата българска IT компания и световен лидер в хостинг технологиите SiteGround - Иво Ценов и Тенко Николов създават собствена фондация.

Основната мисия на дружеството ще се състои в търсенето и реализирането на социални проекти в областта на здравето, образованието и спорта, благодарение на новите технологии.

За последните две години водеща българска технологична компания и нейните собственици са инвестирали повече от 14 милиона лева в болници, неправителствени организации и други институции от обществена значимост в страната.

Благодарение на мащабната си ангажираност и инвестиции, за 2020 и 2021 SiteGround е носител нa над 20 отличия като работодател и обществено отговорна компания в България.

“SiteGround е лидер в своята бизнес област и това прави обществения ни ангажимент мисия за нас. От години инвестираме целенасочено в подкрепа на проекти и каузи, свързани с медицина, образование и спорт и тази инвестиция в обществото има съществено влияние върху подобряване качеството на живот, благодарение на технологии, и развитието на потенциал посредством образователни иновации.

Основаването на фондацията надгражда усилията ни и ги извежда на качествено ново ниво, което дава потенциал на проектите ни за глобален отзвук и принос”, коментираТенко Николов, управляващ съдружник в SiteGround.

“Започваме работа по фондацията с наемането на изпълнителен директор. Това ще отключи процеса по реализирането на голяма част от идеите, които имаме и ще ни помогне да канализираме ресурсите и проектите, по които искаме да работим.

Основната ни мисия е да направим човешкия живот по-продължителен и с по-добро качество. Ще разчитаме на иновации и технологични решения, които да ни позволят да реализираме амбициозните си планове в тази посока. Предстои ни много работа, но се чувствам уверен в успеха, защото знам, че зад нас стои целият екип на SiteGround, който е абсолютно съпричастен във всички социални проекти, които имаме”, каза Иво Ценов, съосновател на SiteGround.

В момента за фондацията се търси изпълнителен директор, а желаещите да кандидатстват могат да го направят ТУК.

За SiteGround

SiteGround е българска компания, международен лидер в IT хостинг технологиите и услуги за уеб страници. Създадена през 2004, днес е най-голямата независима компания, която притежава центрове за данни в Европа, Азия и Америка и поддържа домейни за над 2.8 милиона клиенти в световен мащаб.

SiteGround е една от трите компании, които световната платформа за изработка на сайтове WordPress препоръчва. Лидерският екип на SiteGround управлява над 500 души в офисите си в София, Пловдив и Стара Загора. Благодарение на мащабната си ангажираност и инвестиции, за 2020 и 2021 SiteGround е носител на над 20 отличия като работодател и обществено отговорна компания в България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КОМПАНИИ:

След серията от инциденти: Boeing отчете загуби за стотици милиони

Spotify отчете рекордна печалба

Домусчиеви придобиват компания с огромни имоти в Ловеч за слънчева централа

„Водоснабдителни услуги на бъдещето“ за 4 милиона жители на Големия Париж

Tesla сваля цените на автомобилите си на редица основни пазари

СофтУни с две престижни награди Forbes Business Awards

Технологичен гигант инвестира 1,5 млрд. долара в компания за изкуствен интелект в ОАЕ

Броят на извънсъдебните фалити в Русия е нараснал 5 пъти

Испания измества Великобритания като топ дестинация в Европа за инвестиции в хотели

Samsung измества Apple в доставките?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Компании