Астрономи откриха умалено копие на Слънчевата система

168137
Астрономи откриха умалено копие на Слънчевата система
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Астрономи откриха „копактно копие” на Слънчевата система, което е в същото време „най-населената” планетна система около друга звезда. Това се посочва в статия на група европейски учени, публикувана в „Астрофизикъл Джърнъл”.

„Никоя друга планетна система няма дотолкова сходна с нашия космически дом „архитектура” като системата на звездата KOI-351. Както и в Слънчевата система, каменистите планети с размери като Земята се намират близо до звездата, докато газовите гиганти, които са подобни на Сатурн и Юпитер, се намират в края на системата”, посочи представителят на германската аерокосмическа агенция DLR Хуан Кабрера.

Близо до Слънцето има необикновена система

Нова система – третата по отдалеченост от нас, е открита на 6,5 светлинни години от Земята. И веднага възниква въпросът: как е въ...

Той и неговите колеги изучили системата на звездата KOI-351 (KIC 11442793), която в продължение на четири години бе изследвана и от телескопа „Кеплер”.

По-рано екипът на „Кеплер” след изучаването на кривите в колебанието на яркостта на звездата обяви, че в системата на KOI-351 има три планети.

Обаче сега групата на Кабрера с помощта на новия алгоритъм DST откри в кривите на яркостта признаци за наличието на още четири планети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос