Обама към НАСА: Ако откриете марсианци, веднага да ми кажете

9222
Обама към НАСА: Ако откриете марсианци, веднага да ми кажете

Американският президент Барак Обама поиска с шеговит тон от учените в НАСА, които наскоро успяха да приземят робота "Кюриозити" на Марс, да го уведомят веднага, ако открият следи от живот на "червената планета".

"Ако влезете в контакт с марсианци, ще ви бъда благодарен, ако незабавно ме уведомите", каза той в телефонен разговор с учените от Jet Propulsion Laboratory на НАСА. Президентът им се обади от своя самолет "Еър Форс 1". "Има много други спешни неща, но си мисля, че това би било с приоритет. Дори ако става дума само за микроби, пак ще е много интересно", каза още той пак в шеговит дух.

"Кюриозити", която се приземи на Марс миналата седмица, издирва следи от живот на Марс. Роботът има и за задача да предостави информации с оглед бъдеща пилотирана мисия до Марс. Обама подчерта, че благодарение на отдадеността на учените от НАСА, "Кюриозити" е приковала вниманието на милиони хора по света. "Вие сте гордостта на НАСА. Вие сте пример за американските умения и изобретателност", похвали той учените и обеща да продължи да инвестира в наука и технологии.

Редактор: Георги Иванов

Лунен модул на НАСА експлодира по време на изпитания

Тестов модел за лунен модул се разби и запали в Космическия център „Джон Ф. Кенеди” в американския щат Флорида. Това се слу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Космос