12 души от БДЖ ще бъдат уволнени заради кражба на гориво

16252
12 души от БДЖ ще бъдат уволнени заради кражба на гориво

12 души ще бъдат уволнени заради кражба на гориво. Това каза на пресконференция управителят на „БДЖ Товарни превози“ Любомир Илиев, съобщи Агенция „Фокус“.

„Четирима от тях вече са отстранени вследствие на обясненията им. Останалите са в болничен и са защитени от закона към момента“, уточни Илиев. По думите му, 23 са работещите GPS системи. „До края на месеца всички GPS трябва да бъдат ремонтирани.

НПО пита дали в БДЖ крият защо са скочили разходите на "Товарни превози"

Крие ли ръководството на БДЖ доклад за реалните причини за увеличените разходи в БДЖ "Товарни превози ЕООД"? Този въпрос задава неправи...

Ще има такъв GPS и в резервоарите, за да се установява дали има преразход на гориво. В края на седмицата ще поискаме официален одит от Министерството на транспорта, който да установи всички нередности по отчитане, контрол и преразход на горива в „БДЖ Товарни превози“. 1,4 млн. лева достигна преразходът за 2014 година“, обясни Илиев.

Той допълни, че не може да твърди, че това количество е откраднато и затова се обръщат към Министерството на транспорта, за да констатират истинската картина, която се е случила. „Смятам, че до средата на март ще можем да отчетем какво сме постигнали като спестено гориво“, каза още Любомир Илиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com