3 деца пострадаха сериозно при игра с пиратки

5543
3 деца пострадаха сериозно при игра с пиратки

Три деца са пострадали сериозно при игра с пиратки край пловдивско село, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за гърмеж в землището край пловдивското село Тюркмен е подаден малко преди 14.30 часа днес на тел. 112. Изпратените незабавно полицейски и медицински екипи установили на мястото на инцидента три момчета – две 7-годишни и едно на 10 години – с различни степени на обгаряне. Настанени са в клиниката по изгаряния. В най-тежко състояние е 7-годишно дете, което е в кома с изгаряния втора степен.

Детето е с черепно-мозъчна травма, има и доста други нараняваниях - фрактура на ръка, фрактура на ребра, фрактура на лицеви кости и пневмоторакс, направен му е дренаж за това.Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Университетската болница” Свети Георги”

Предстои ортопедите да определят какви са останалите травми, тъй като има сериозни наранявания. Освен всички тези поражения има и голям процент на изгаряне.

Останалите две деца – едното е с обгаряне по лицето – най-вероятно ще бъде прегледано от специалисти от очната клиника, за да се разбере дали има последствия върху зрението. Третото дете е с обгаряне по тялото, които не са в значителна степен. И трите деца са под наблюдение в клиниката по изгаряне.

По първоначални данни експлозията е предизвикана, след като тримата хвърлили пиратки в шахта между два изоставени обора, използвана за дезинфекция на животни.

Районът е отцепен от полицейски служители до идване на експерти, които да установят причините, довели до възникване на взрива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com