8 години затвор за майката, удушила новороденото си

9475
8 години затвор за майката, удушила новороденото си
Снимка: БГНЕС

Съдът присъди 8 години затвор при първоначално строг режим на Юлияна Илинова от Сопот, която удуши новородения си син. Присъдата бе произнесена, въпреки че искането на Окръжна прокуратура беше за условна присъда, предаде БГНЕС.

Юлияна Илинова е 33-годишна, от Сопот, омъжена с две деца на 13 и на 4 години. От делото стана ясно, че тя е криела бременността си до края, тъй като детето е плод на извънбрачна връзка. Правила е опит да го махне в четвъртия месец, но аборт тогава не е разрешен. Когато е наближил срокът на раждане, е отишла в частна клиника в Пловдив, без да уведомява близките си за истинската причина. Момченцето е родено по оперативен път на 14 юни 2012 година и в първите три дни майката е отказвала да го види и да го кърми. Опитала е да го остави за осиновяване, но процедурата изисква и съпругът и да подпише отказ от родителски права, а това щяло да издаде тайната й. На 18 юни помолила да и донесат детето и през нощта притиснала силно главичката му към себе си и я държала така три минути, докато детето издъхнало.

Съдят майка, задушила бебето си

В Пловдивския окръжен съд започна делото срещу 33-годишната Юлияна Илинова от Сопот, която на 15 юни миналата година уби в частна клини...

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство. Подсъдимата признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наказанието в този случай се налага под предвидения минимален размер.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com