X
 
 

Акция на прокуратурата в Комисията по хазарт*

3210 3
Акция на прокуратурата в Комисията по хазарт*
Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта. Това съобщи bTV, като се позовава на свои източници.

* (Обновена в 13:32ч.) Финансова инспекция се извършва в Държавната комисия по хазарта. Това съобщават от пресцентъра на Агенцията за държавна финансова инспекция, цитирани от Агенция "Фокус". Очаква се директорът на Агенцията да даде повече подробности за акцията в Държавната комисия по хазарта.

По информация на News.bg в сградата на Комисията са влезли и прокурорът Ангел Кънев и ръководителят на Специализираната прокуратура Димитър Петров.

Твърде оскъдна е информацията на МВР относно акцията в Агенцията по хазарта. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов преди изслушване в ресорната комисия в НС, предаде репортер на БГНЕС. По думите му единствената роля на МВР в случая е да обезпечи сигурността в района, където се е провела спецоперацията.

Към момента повече подробности не са известни. Не е ясна и официалната причина за проверката.

Акцията е факт почти по едно и също време с думи на лидера на НФСБ Валери Симеонов относно работата на комисията. "Общественото мнение е, че тя е сериозно пробита в полза на един основен играч в хазартния бранш", каза Симеонов в кулоарите на парламента.

Комисия по хазарта е с нов председател

Министърът на финансите Владислав Горанов назначи Мария Филипова за председател на Държавната комисия по хазарта, считано от днес, 08.0...

Припомняме, че по-рано днес (22 януари) излезе интервю на Васил Божков в Радио „Свободна Европа“. Божков е човекът, който контролира брандовете „Национална лотария“ и „Лотария България“. В интервюто бизнесменът е категоричен, че хазартният му бизнес е плащал каквото трябва по закон и че ще бъде платено, ако нещо бъде установено от АДФИ, че не е платено. Според него обаче, ако трябва да има доплащане на данъци, може да бъде направено такова само за месец назад.

Божков наблегна и, че Комисията по хазарта има точна статистика какви данъци са плащани за всеки билет и всяка игра и че три състава на тази комисия са сменени, откакто е утвърдено какви данъци плаща хазартния му бизнес и пита дали финансовият министър Владислав Горанов не е наясно с това? Божков казва и, че ако проверката срещу бизнеса му, образувана заради сигнал на собствениците на Ebet, е направена под натиск, прокуратурата следва да го установи. Той е категоричен, че предлаганият законопроект от Валери Симеонов е противоконституционен и ако бъде приет, ще се обърне към съда. Освен това, бизнесменът се усъмни в думите на спортния министър Красен Кралев как с новия законопроект за хазарта за спорта ще дойдат още 50 млн. лева - вижте подробности в този материал!

Междувременно, вносителят на законопроекта за хазарта Валери Симеонов коментира възможността футболен клуб "Левски" да остане без финансиране, ако проектът стане закон. Лидерът на НФСБ се усъмни, че клубът може да фалира с оглед това какви пари всъщност получава от Божков - повече подробности вижте в този материал!

Чу се глас и от БСП по темата със законопроекта - Румен Гечев, дългогодишен червен депутат и министър на икономическото развитие в кабинета на Жан Виденов, който доведе до пълен фалит България, каза следното: "Не виждам защо ние трябва да влизаме в битка между хора, които печелят десетки милиони. Ние се занимаваме със защитата на интересите на трудещите се. Ние защитаваме тези, които създават Брутен национален продукт". Повече за позицията на Гечев научете в тази статия!

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Румен Гечев, дългогодишен червен депутат и министър на икономическото развитие в кабинета на Жан Виденов, който доведе до пълен фалит България, каза следното: "Не виждам защо ние трябва да влизаме в битка между хора, които печелят десетки милиони. Ние се занимаваме със защитата на интересите на трудещите се..." БЕЗ КОМЕНТАР!!!
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Тоя кретен загроби България и има очи да ходи по телевизиите да дава дълбоки коментари.
  : 1 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Не бе, не е акция! Отишли са да си вземат парите! За по-удобно, с бус!