X
 
 

Делото за починалата родилка Деяна Георгиева се върна на изходна позиция

473 0
Делото за починалата родилка Деяна Георгиева се върна на изходна позиция
Снимка: iStock/Guliver
Делото за починалата родилка Деяна Георгиева в „Шейново” се върна на изходна позиция, съобщи пред БГНЕС майката на починалата – Людмила Велинова.

„Делото се върна на изходна позиция благодарение на съдебния заседател Пламен Киров. Целият съдебен си подаде отвод заради неговото поведение към председателя на състава съдия Ангелова, както и към мен. Най-вероятно са му платили и той е маша в ръцете на обвиняемите”, заяви Велинова.

Съдът ще гледа делото за АМ Марица срещу бившия шеф на АПИ

Софийският градски съд ще гледа на 22 ноември делото срещу Лазар Лазаров, бивш шеф на АПИ. Делото е за безстопанственост в особено голе...

Случаят беше почти на финала. Оставаше да се разпитат още шестима свидетели и вещите лица по експертизата. Към момента са разпитани вече 36 свидетели, но делото започва отначало, оплака се още майката на починалата Деяна.

Припомняме, че в средата на 2017 година Софийска градска прокуратура (СГП) внесе обвинителен акт срещу шестима лекари от две болнични заведения, които при професионална непредпазливост причинили смъртта на родилка Деяна Георгиева. Това са д-р Лозанов и д-р Байданова – Василева от САГБАЛ ”Шейново” АД и д-р Филипов, д-р Червеняков, д-р Христов, и д-р Цеков от УМБАЛСМ ”Н.И. Пирогов” ЕАД.

На всеки един от тях е повдигнато обвинение за това, че при независимо съизвършителство причинили смъртта на пациентка, настъпила на 24.10.2011 г. в гр. София, вследствие на развил се сепсис. Според съобщеното от прокуратурата, видно от изготвената по делото експертиза, е, че в случая са налице два основни пропуска. Първият е оставянето на плацентарни части в матката при извършване на цезарово сечение, което е причина за развитието на сепсиса. Вторият пропуск е забавянето на третата коремна операция със седемнадесет дни след лапароскопията. Тази последна операция е била извършена вече при настъпили тежки многооргани патоголгични процеси в организма на 19–годишната жена и шансът да се промени неблагоприятният изход е бил нищожен. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално