Депутатът от ДПС, който нападна лекар, ще отнесе най-малко глоба

22871
Депутатът от ДПС, който нападна лекар, ще отнесе най-малко глоба
Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Хасан Хаджихасан, който нападна лекарка от Спешна помощ във Велико Търново преди две седмици, ще бъде най-малко глобен за деянието си. Това стана ясно от изявление на вътрешния министър Цветлин Йовчев

„Материалите по случая с нападението на лекар от страна на Хасан Хаджихасан са изпратени в Районна прокуратура–Велико Търново”, каза Йовчев в отговор на въпрос в парламентарния контрол на депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова относно нападение над лекар в болницата във Велико Търново.

Лекар с комоцио след конфликт с депутат от ДПС

След като през тази година България стана свидетел на няколко знакови случая, при които беше оказан тормоз и се стигна дори до физическ...

Йовчев обясни, че на 6 октомври около 13 часа е получен сигнал, подаден от паник бутон от Центъра за спешна помощ към болницата. На място служителите на полицията констатират нарушение на обществения ред и вземат мерки за възстановяване на реда.

„Служителите на реда са снели писмени обяснения от засегнатите лица и са съставили протокол за предупреждение, както и акт за установяване на административно нарушение на Хасан Хаджихасан”, посочи Йовчев, цитиран от Нова телевизия.

„Стана стил на народни представители от управляващата коалиция да се държат грубо, нападайки български граждани”, каза Атанасова, визирайки случая с депутата Хасан Хаджихасан.

Припомняме, че заради многобройните посегателства над лекари, преди три месеца нападението над медицински лица беше криминализирано. Сега то се наказва със затвор до 3 години при лека телесна поведа и до 10 г., ако поражението е тежко. За медицински лица бяха определени лекари, стоматолози, акушери, магистър фармацевти и медицински сестри.

Дефицит на лекари в по-голямата част на страната

В над половината области в България броят на лекарите е по-малък, отколкото е средното ниво за Европейския съюз. Това показва проучване...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com