Двама бивши служители на ДАИ-Габрово пред съда

21103
Двама бивши служители на ДАИ-Габрово пред съда
Снимка: mtitc.government.bg

Двете лица се обвиняват в приемане на подкупи чрез изнудване и злоупотреба със служебно положение, като делото е предвидено за петък от 9:30 часа.

Обвинението твърди, че при изпълнение на служебните си задължения (извършени проверки на пътя), те са поискали, а единият е приел от водачи на МПС, парични суми.

Новата площадка за компостиране на боклука от Габрово е готова

Новото съоръжение е завършено и тук ще може да се извършва целият процес по съхранение и обработка на разградими отпадъци. В този сект...

През периода 22 май 2012 г. – 28 януари 2013 г. подсъдимият С. Д. взел общо 60 лева от двама водачи на превозни средства, за да не им съставя актове за установяване на административни нарушения, без да са налице констатирани такива. Лицето е обвинено, че е поискало парична сума от литовски гражданин (водач на товарен автомобил), за да удостовери писмено извършена проверка, без да съществуват такива парични задължения за проверяваните водачи.

Другият подсъдим Х. В. е обвинен, че на 11 юли 2012 г. е поискал сумата от 60 лева от водач на товарен автомобил. Срещу парите той нямало да състави акт за превишаване тонажа на превозваната стока. Такова нарушение, обаче не било налице, информира dariknews.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com