Говорителят на прокуратурата се закани да разкрие как обвиняеми си партнират с журналисти и политици

4853
Говорителят на прокуратурата се закани да разкрие как обвиняеми си партнират с журналисти и политици
Снимка: БГНЕС

Всяка съдебна система се нуждае от силни и независими прокурори. Днес прокуратурата е подложена на безпрецедентен, не само политически натиск. Продължението на тези атаки предстои. Следващата стъпка е да бъде унищожена прокуратурата.

Това заяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, която даде инвънредна пресконференция.

Прокурорите ядосани, че ги наричат мутри

Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България остро и категорично възразява срещу опитите Прокуратурата да бъде намесена...

"Сега ще бъде публикувано съобщение за образувано разследване по глава първа. Ще станете свидетели на това как обвиняеми си партнират с журналисти и политици", каза още Милева.

"В този момент наблюдаващите прокурори от споцпрокуратурата издават разрешение, което ще позволи в следващите часове на българската общественост да станат достояние доказателства за опити на обвиняеми лица за действия като организирана престъпност", каза още тя.

Тя отново каза, че прокуратурата подкрепя правото на всички да протестират. Но според нея обвиняеми използват протестите, за да попречат на работата на прокуратурата.

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков и подсъдимият банкер Цветан Василев си партнират с политици и журналисти с цел да оказват натиск върху съдебната система, съобщи говорителят на главния прокурор.

Гешев: Днес ще покажем на всички българи, че никой не е над закона

"Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за подкрепата за върховенството на закона и безкомпромисни...

„Преди няколко месеца бяхме наясно с атаките, на които ще бъде подложена прокуратурата, магистратите и техните семейства. Атаки, в които участват някои медии, а и български политици. продължението на тези атаки предстои и следващата стъпка е посочена от лица, привлечени към наказателна отговорност“, каза Сийка Милева. Чакаме и отговор от президента на на Република България как думите му кореспондират с тези доказателства, каза още тях.

По-рано днес Иван Гешев благодари от Twitter на американското посолство у нас, което в свое изявление подкрепи българския народ "в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България".

"Благодаря на партньорите ни от Съединените щати и посолството им в България за подкрепата за върховенството на закона и безкомпромисните действия на Прокуратурата. Наистина - никой за нас не е над закона! Днес ще го покажем на всички българи за пореден път!", написа Гешев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Без да каже и дума: Живко Коцев влезе на разпит в КПКОНПИ

Пиян полицай направи катастрофа

Автобус и камион се удариха в София

Побой заради жена в Самоков завърши със счупени крак и ръка

Викат на разпит Живко Коцев и в КПКОНПИ

Пореден опит за старт на делото „Дебора“

Задържаха мъжа, поругал гроба на патриарх Неофит (ВИДЕО)

Мъж от Сливенско преби служител в столичен хостел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Крими