Жената, издирвана от Германия за измами, остава под домашен арест

3168
Жената, издирвана от Германия за измами, остава под домашен арест
Снимка: iStock/Guliver

Окръжният съд в Разград определи мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо 37-годишната Г.Х., издирвана от германските власти за измами с документи и пари, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.

Жената, която е с адресна регистрация в Разград, беше установена и задържана на 10 януари от органите на реда. Тя е обявена за международно издирване в Шенгенската информационна система от съда в гр. Кайзерслаутерн, Германия, въз основа на Европейска заповед за арест (EЗА), във връзка с наказателно производство за измама и подправка на административни документи и търговия с тях. Според обвинението в периода от 2019 до 2021 г. е подправила документи с цел облага и подбудителство към престъпления за удържане и присвояване на надници или заплати в сериозни размери, измами в сериозни размери, избягване на плащането на данъци и по-специално на данъци върху заплащането. За извършените от нея престъпления германското законодателство предвижда до 10 години „лишаване от свобода“. Деянията съставляват престъпления от общ характер и според българското законодателство.

Полицаят-каналджия остава в ареста

Полицаят Денислав Борисов остава в ареста, реши районният съд в Пловдив, съобщава бТВ. Преди дни 23-годишният служител на МВР беше зал...

Представителят на държавното обвинение поиска от съда най-тежката мярка за процесуално принуда „задържане под стража“, мотивирайки искането си с опасността жената да се укрие заради множеството престъпления, в които е обвинена. Защитникът на Г.Х. изрази становище, че искането на прокуратурата е допустимо, но неоснователно. Той посочи, че не е налице обоснованото предположение, че подзащитната му е извършила престъпленията, в които е обвинена, тъй като изпълнявала указания на работодателя си. Защитникът изтъкна още, че тя е с чисто съдебно минало и има дете, и поиска от съда да вземе мярка за неотклонение „подписка“ или „домашен арест“. Съдебният състав съобрази представените становища и прецени, че предвид тежестта на обвинението и продължителната престъпна дейност, в която германските власти обвиняват 37-годишната жена, е налице риск тя да се опита да осуети бъдещи действия по предаването ѝ по ЕЗА. Поради изложените съображения и вземайки предвид факта, че има непълнолетно дете, съдебният състав определи, че мярката „домашен арест“ ще осигури участието ѝ в производството за нейната екстрадиция, посочват от съдебната институция.

Определението на съда може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна, предаде БТА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Как се развиват делата за клевета в Народния театър

Пиян шофьор предизвика катастрофа с пострадали в Казанлък

Хванаха жена, купувала скъпи телефони с чужди карти (СНИМКА)

Окрал казино, но вместо пари взел тръби: Арестуваха мъж в Камено

Инвалидни пенсии за над 100 000 лева: Две жени лъгали държавата с години

Добавил си 8 години стаж: Мъж опита да излъже НОИ в Кърджали

Жена е в болница след домашно насилие в Благоевградско

Мними гадателки основаха първата ясновидска къща у нас

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com