Майка и пастрок обезобразиха 5-годишно момче в Пловдив

2953
Майка и пастрок обезобразиха 5-годишно момче в Пловдив
Снимка: iStock

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми 35–годишните С.А. и П.Ч. за това, че в съучастие, в условията на домашно насилие, са причинили на малолетно 5-годишно момче средна телесна повреда, довела до обезобразяване на главата и разстройство на здравето, временно опасно за живота. Деянието е извършено с особена жестокост.  

П.Ч. е привлечен като обвиняем и за това, че за времето от 21.11.2023 г. до 07.01.2024  е принуждавал другиго детето да претърпи нещо, противно на волята му, като е употребил за това сила и заплашване. Още: И последният възможен съдия от Стара Загора се отказа от делото "Дебора"

Спрямо мъжа е повдигнато обвинение и за това, че на 21-ви ноември е причинил на 5-годишното момче лека телесна повреда, довела до разстройство на здравето, като деянието е извършено с особена жестокост.
С. А. е майка на малолетния пострадал. Бащата на детето е в чужбина и родителските права се упражнявали от майката. През 2023 г. С.А. заживяла на семейни начала с П.Ч. Те обитавали неговото жилище и там отглеждали пострадалото дете. Установено е, че многократно са проявявали физическа и вербална агресия и унизително отношение към него.  

На 8-ми януари близка роднина на детето се срещнала с него и видяла, че на главата му има голяма рана. Тя уведомила органите на ІV РУ при ОД на МВР-Пловдив. На детето веднага е оказана полицейска закрила и със съдействието на отдел „Закрила на детето“- е било изведено от семейната среда.

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, включително и разпит в т. нар. „синя стая“ на пострадалото дете, оглед на местопроизшествие, при което са иззети относими веществени доказателства и може да се предполага, че с тях са нанасяни удари по тялото (в областта на главата) на момчето.Още: ВКС решава къде ще се гледа делото "Дебора"

Извършени са множество огледи на веществени доказателства, включително на снимки, на които са заснети телесни повреди на детето. Назначена е техническа експертиза.

Днес двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Граничари хванаха големи количества контрабандни цигари на Лесово (СНИМКИ)

Полицията иззе незаконно оръжие от дома на пловдивчанин

Опит за подкуп: Мъж поиска полицаите "да си затворят очите" срещу 50 лева

Пиян шофьор вилня на паркинг във Велико Търново

Пореден случай на насилие: Mъж отвлече и преби 19-годишно момиче в Козлодуй

Внезапно изскочи пред камиона: Дете е в болница след инцидент в Бургас

Ало измамници заплашваха с часове възрастна жена, взеха и 4 000 лв.

АПИ трябва да плати солидно обезщетение за смърт при потопа в село Бисер

Младеж получи солена глоба за опасно шофиране в Перник

13-годишно момиче се изгуби в планината - ето кой го спаси

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com