Може да има споразумение с биячите от Околовръстното, ако са съгласни да лежат в затвора

2709
Може да има споразумение с биячите от Околовръстното, ако са съгласни да лежат в затвора

Не са водени преговори с арестуваните за побоя на Околовръстното служители на Ивайло Борисов-Ториното. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура (СРП). Преговори може обаче да има, ако арестуваните се съгласят на споразумение, с което да лежат за около 6 години в затвора. Това става ясно от съобщение на държавното обвинение по повод изявление на адвокат Мариана Тодорова, която защитава обвиняемите.

Пред bTV тя заяви вчера (14 март), че Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков са готови да се признаят за виновни и да сключат споразумение с прокуратурата. Според Тодорова тримата били провокирани и изказват съжаление, че психически не са устояли. Те обаче били готови да си понесат последствията.

Биячите от Околовръстното остават в ареста

Софийски градски съд остави в ареста тримата задържани за побоя на Околовръстното шосе на София. На Христо Христов, Александър Гечев ...

На тримата са повдигнати обвинения за нанесена средна телесна повреда по хулигански подбуди и за квалифицирано дръзко хулиганство. По-тежкото наказание от двете обвинения според Наказателния кодекс е за нанесената средна телесна повреда по хулигански подбуди и то е от 2 до 10 години затвор. От прокуратурата посочват, че до момента не са водили преговори за споразумение, но законът не забранява провеждане на процедурата.

"В същото време, степента на обществена опасност на двете престъпления (времето, мястото и начина на осъществяването им и предизвиканите негативни обществени последици) мотивират прокуратурата да приеме, че единствено подходящо в случая наказание е лишаването от свобода, определено към средния размер и ефективно изтърпяно. При тези параметри на наказуемост СРП е готова да участва в преговори със защитата на обвиняемите за ускорено приключване на делото със споразумение", посочват от държавното обвинение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София