X
 
 

МВР не води статистика дали има роднинска връзка при убийства

1530 0
photo of МВР не води статистика дали има роднинска връзка при убийства
Снимка: БГНЕС
МВР не води статистика относно това дали родител е убил детето си и дали съпруг е убил съпругата си, както и обратното. Това става ясно от отговор на вътрешния министър Младен Маринов на въпрос на депутата от "Воля" Андон Дончев.

Маринов дава отговора във връзка с питане на Дончев колко деца са били убити от своите родители за последните 10 години, за последните 4 десетилетия, както и на убийствата, извършени в семейството – между съпрузи. Народният представител се интересува и от броя на самоубийствата по тези критерии. Вътрешният министър признава и, че „извършените самоубийства не попадат в категорията на видовете престъпления според Наказателния кодекс”.

Убийствата между баща и син в Пловдив - от разстрел до запалване след поливане с бензин

58-годишният Йордан Филипов се изправи днес пред Районен съд- Пловдив, който определи най-тежката мярка за неотклонение- задържане под ...

Все пак Маринов дава някаква статистика. Оказва се, че от 2000 година насам са убити 47 деца под 14 години. През 2000, 2005 и 2016 г. не е имало убито дете под 14 години. По-стряскащо е, че за последните 40 години са убити цели 654 новородени! Рекордът е през 1994 година – 38 бебета. От 2011 година насам обаче годишно биват убити по едноцифрен брой бебета.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители