Мъжът, убил бебе с юмруци, се отказа от показанията си

2268
Мъжът, убил бебе с юмруци, се отказа от показанията си
Снимка: Getty Images/Guliver

Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста 27-годишния Светослав Йорданов, обвинен в убийството на 12-месечното бебе на приятелката си Марияна.

В четвъртък в полицията в Пазарджик е получен сигнал от Центъра за спешна помощ за прието в безпомощно състояние едногодишно момченце. Въпреки усилията на медиците бебето починало. При аутопсията е установено, че смъртта е причинена от закрита черепно-мозъчна травма, но бебето имало и гръдна и коремна травми, а също и следи от побои по крайниците.

За жестокото престъпление бяха задържани 30-годишната майка на малкия Рашко Марияна и 27-годишният Светослав, с когото тя живеела на семейни начала.

Заседанието на съда започна с изявление на обвиняемия. Йорданов обяви, че е бил принуден да подпише от полицията „нещо, което не е вярно”.

„Биха ме, не съм пил вода. Казах, че съм виновен, но не съм”, заяви мъжът. От отговорите на Йорданов на въпроси, зададени му от адвоката, стана ясно, че допреди няколко дни детето е било при биологичния му баща, който казвал, че не е негово и „го хвърлил на канала”.

Бебе почина след побой в Пазарджик

Едногодишно момченце е починало след побой в Пазарджик, съобщи bTV. Инцидентът е станал по-рано през деня в ромската махала в града. П...

От думите на прокурор Таня Мадина се разбра, че Светослав често е гледал бебето, докато майката Марияна проституирала. Във фаталния ден момченцето отново било оставено на "грижите" на пастрока. Той обаче се ядосал, защото бебето плачело и започнал да го удрял с шамари в лицето. След това го блъснал в ръба на спалнята, както и два пъти ударил главата му с юмрук.

Прокурорката заяви категорично, че Йорданов е давал показания в присъствието на служебен защитник и поради това съществува обосновано предположение, че той е извършителят на деянието. Освен това имало опасност да се укрие, както и да извърши друго престъпление, тъй като до момента е осъждан 4 пъти и за последен път е напуснал затвора преди около година.

По думите на Мадина, срещу майката не са събрани достатъчно доказателства, че е участвала в убийството на детето си, но ще й бъдат повдигнати други обвинения.

Съдия Александър Александров наложи постоянна мярка "задържане под стража" на Светослав Йорданов и определи, че при постъпване на жалба от неговата защита делото ще се гледа на 5 декември от 10 часа от Апелативен съд-Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com