Над 200 хиляди лева са откраднати при обира в Русе

2841
Над 200 хиляди лева са откраднати при обира в Русе
Снимка: БГНЕС

Сигнал за обир на Пощенска банка затвори клона на финансовата институция на ул. "Александровска" в Русе тази сутрин. Районът около банковия офис бе ограден с полицейска лента, а клиентите на банката бяха помолени да се оттеглят.

Първоначалната информация бе за проблеми с техниката, но тя бързо бе опровергана и стана ясно, че има успешен банков обир. Криминалисти от специализираната лаборатория извършиха оглед на мястото.

Русенската полиция с акция срещу организираната престъпност

Зрелищна полицейска акция в Русе се проведе днес на различни места в Русе. Участвали са служителите и на двете полицейски управления,...

 Открадната сума е около 220 000 лева в различна валута - евро, долари и британски лири. Много вероятно е в първия успешен банков обир в Русе да има замесен вътрешен човек. До такива изводи стигат разследващите, след като установяват, че трезорът е разбит от външната стена на подземните гаражи, предаде БНР.

Специалистите от Криминалистичната лаборатория са установили, че обирът е станал през малък отвор в бетонната стена с помощта на шило, чук и горелка. Разследващите правят извод, че крадците са действали през почивните дни и са знаели точно мястото, през което могат да проникнат, без да задействат системите за сигурност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Русе