Надзирателите: Управляващите не спазват закона

14505
Надзирателите: Управляващите не спазват закона
Снимка: БГНЕС

Оказа се, че има хора извън затворите, които не спазват законите. Това каза Иван Петров, председател на УС на Синдиката на служителите в затворите в България, пред журналисти по време на протестния митинг-шествие на Синдиката на служителите в затворите в България, предаде Агенция "Фокус".

„Може би така наивно си мислим, че тези, които не спазват законите лежат в българските затвори. Ние се надяваме да бъдем чути, да стигнем до един диалог, разговори, да надделее разумът и нашите управници да започнат да спазват закона. Ако това не се случи, ще продължим било с протестни действия, било със сериозни разговори с юридически кантори на завеждане на дела спрямо нашия работодател”, заяви Петров.

Надзирателите тръгват на протест под мотото "Оставка на беззаконието"

На 10 януари служители на всички затвори в страната излизат на национален протест-шествие под мотото: "Оставка на беззаконието! Проте...

„Вече шеста година нашите искания остават едни и същи – за цялостно финансиране на нашата дейност, на дейността на наказанията в местата за лишаване от свобода. Като синдикална организация тук вече настояваме за изпълнение на социалните плащания, социалният пакет. Такъв пакет беше предвиден миналата година във влезлия в сила закон от юли месец, Закон за МВР. Ние сме служители именно по този закон. Там беше предвиден един много добър социален пакет. За първи път в системата започна изплащането на нощен труд. Досега във всички сфери се изплащаше този труд, само в сектор „Сигурност” не се заплащаше. Заплащането за времето на разположение е времето за работа в празнични дни. Оказа се, че за Министерство на правосъдието с двете главни дирекции „Изпълнение на наказанието” и „Охрана на съдебната власт” – средствата не достигат за миналогодишния отчет”, добави Петров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com