X
 
 

Продължава делото срещу бившия зам.-кмет на Столична община Евгени Крусев

729 0
photo of Продължава делото срещу бившия зам.-кмет на Столична община Евгени Крусев
Снимка: БГНЕС
Специализираният наказателен съд ще гледа днес, 9 октомври, делото срещу бившия заместник-кмет на Столична община Евгени Крусев, завеждащ ресор "Транспорт и транспортни комуникации", предаде БГНЕС.

Процесът срещу Крусев е заради ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев” и започна на 30 септември.

Започна процесът срещу Евгени Крусев заради ремонта на "Графа"

С разпити на свидетели започна делото за ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев”, по което основен обвиняем е бившият з...

Крусев завеждаше ресор „Транспорт и транспортни комуникации” в общината. Той бе предаден на съд за това, че в периода от 27 юни 2018 г. до 5 декември 2018 г., в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е нарушил служебните си задължения по Закона за обществените поръчки, както и задълженията, възложени му със заповед на кмета на Столична община. Според прокуратурата е предприел действия за съществено изменение на сключения договор с "Джи Пи Груп" АД за обществена поръчка, с което е набавил облага за "Джи Пи Груп" и допринесъл за значителни вредни последици за Столична община от заплатени на дружеството строително-монтажни работи на завишени цени в размер на 621 194,01 лева с ДДС, както и заплатени неизпълнени количества и обеми строително-монтажни работи в размер на 298 669,54 лева с ДДС – или общо 919 863,55 лева с ДДС. Така са създадени условия за финансови корекции на основание чл.70, ал.1, т.10 от Закона за управление на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове, във връзка с чл.2, ал.1, раздел III от приложение 1 от Наредбата за посочване на нередности. Завишените цени в полза на "Джи Пи Груп" се определят от разликата в офертната цена на обществената поръчка на спечелилия и класирания на второ място участник, който предложил същата подложка на релсовия път, положена при изграждане на трасето, посочва държавното обвинение.

Освен това, съгласно изменението на проекта, в кривата на ул. "Алабин" и ул. "Граф Игнатиев" били положени 144 метра обикновени релси, а не предвидените в договора за обществена поръчка. Те били актувани два пъти с два протокола, с което общината е била ощетена с още 21 707,14 лв. с ДДС.

На Евгени Крусев му бе наложена мярка за неотклонение "Подписка" и забрана да напуска страната.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители