X
 
 

Прокуратурата: Гешев не е казвал, че има открити документи за вноса на боклук в дома на Димов

766 1
Прокуратурата: Гешев не е казвал, че има открити документи за вноса на боклук в дома на Димов
Снимка: БГНЕС
Главният прокурор Иван Гешев не е съобщавал, че при обиск на дома на задържания министър в оставка на околната среда и водите Нено Димов са били открити документи, свързани с вноса на боклук от Италия. Това обяви в свое официално съобщение държавното обвинение.

Прокуратурата прави уточнението заради "публикации в множество медии". Става въпрос за изказване на Гешев от вчера, 13 юни, когато във Враца коментира темата. Главният прокурор беше там заради убийството в Галиче.

Не, но Димов

Тук няма да се включа в умореното махване с ръка, което мигновено обявява ареста и оставката на Нeно Димов като събитие, от която няма ...

Уточнението се появява и в светлината на поредното политическо изказване по темата. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска мораториум върху вноса, съхранението, обработката и изгарянето у нас на боклук от чужди държави. Той каза, че предложението ще бъде внесено в парламента още утре (15 януари) и го мотивира със следното твърдение - съмнение в достоверността на издадените от МОСВ разрешителни за внос и обработка на отпадъци след акцията на службите в екоминистерството и привличането като обвиняем на ресорния министър.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално