Протестъри са подслушвани 300 дни?

15125
Протестъри са подслушвани 300 дни?
Снимка: Actualno.com/Петър Чернев

Протестъри са били "оперативно обезпечавани" 300 дни. Това е било съвместна широко мащабна акция на ДАТО, ДАНС и МВР. Информацията съобщи тази сутрин в ефира на bTV председателят на комисията по вътрешен ред и сигурност ген. Атанас Атанасов.

На въпрос за подслушване ли става дума, той отговори -да.

Протестиращите срещу подслушванията: Две хубави уши, душата на ченге

Хората се събират пред Съдебната палата на протест, за да изразят възмущението си във връзка със скандала с незаконните подслушвания, с...

"Така че в сравнение с това, случаят Лясковец е дребна работа, макар че за близките на убития и пострадалите е много тежко", продължи Атанасов.

Подслушването на Касим Дал също е било в нарушение. Това е била политическа услуга на ДПС. Заради този сигнал е осигурена комфортна охрана и транспорт на Лютви Местан. "Това е явна злоупотреба с власт и трябва да се потърси отговорност за това", каза още председателят на вътрешната комисия.

На тези обвинения главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по телефона отговори, че който си е позволил да "обезпечава оперативно" протестиращи, ще си понесе отговорност. Той допълни, че е готов да съдейства и чака информация за кого точно става дума.

По въпроса за подслушването на Дал беше обясено, че не може на база на нещо такова да се назначи охрана на когото и да било. Това кой получава охрана се решавало от специален орган.

Чуколов за протестиращите: Малките изродчета на сикаджията Бойко

Депутатът от "Атака" Десислав Чуколов нарече протестиращите студенти, обявили се срещу кабинета "Орешарски" - "изродчета". "Малките ИЗ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com