X
 
 

Пуснаха предсрочно убиеца Джок Полфрийман

Софийският апелативен съд (САС) пусна убиеца Джок Полфрийман, който уби в центъра на София студента Андрей Монов, предаде БГНЕС.

"Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева разгледа днес жалба срещу решение на Софийския градски съд (СГС), с което е оставена без уважение молба за предсрочно условно освобождаване на австралийския гражданин Джок Полфрийман. Апелативните магистрати намират жалбата за основателна и Полфрийман може да излезе на свобода. В случая са налице са законовите основания за предсрочно условно освобождаване. Мотивите на съдебния състав ще бъдат публикувани на сайта на съда“, се казва в съобщението.

Бащата на Андрей Монов обвини БХК, че е взел пари за номинацията на Полфрийман

Българският хелзинкски комитет (БХК) е взел пари от семейството на Джок Полфрийман, за да номинира един убиец за човек на годината. Тов...

Австралиецът излежава 20-годишна присъда за убийството с нож на студента Андрей Монов. Престъплението бе извършено на пл. “Света Неделя” в столицата в нощта на 28 декември 2007 г.

Джок Полфрийман е служил в специалните части и изключително добре тренирана машина за убийства. По време на престоя си в български затвор той създаде неправителствена организация за реформиране на българската затворническа система. За своята гражданска активност той беше обявен за Човек на годината от Българския хелзинкски комитет на Красимир Кънев.

В защита на Джок Полфрийман в България беше докарана дори австралийската актриса, изпълнила ролята на Меги от световния хит „Птиците умират сами“.

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Бг-КривоРаздаването 1 Бг-КривоРаздаването преди 1 месец Профил на трол?
    Тази Виолета Магдалинчева роднина ли е на шефа на ВСС-Мешерето Магдалинчев?! Ето там е един от проблемите в КривоРаздаването - АБСОЛЮТНАТА безотговорност и АБСОЛЮТНАТА ненаказуемост на т.нар. "независими" "магистрати"!
Последно в Актуално