Работници от завод "Миджур" отхвърлят версията за саботаж

44631
Работници от завод "Миджур" отхвърлят версията за саботаж
Снимка: БГНЕС

Моето лично убеждение е, че това е саботаж. Това заяви тази сутрин в ефира на Нова телевизия собственикът на взривения завод „Миджур” проф. Валери Митков.

Не е възможно да бъде допусната такава фатална, както се изразяват, „човешка грешка”. Направи се проверка и се видя, че няма такива огромни количества мини – 800 хил., както се говореше. В момента на инцидента не само в цеха, но и в страната не е имало толкова много противопехотни мини, продължи Митков.

Христосков: Основната отговорност за случилото се в Горни Лом е на работодателя

Основната отговорност за случилото се в завод "Миджур" е на работодателя. Той е пренебрегренал препоръките на КОС и Инспекцията по труд...

Работници от фабриката обаче опровергаха твърденията на Митков. Всички са убедени, че взривът няма как да бъде причинен умишлено.

"Имаше мини, те са били на склад, не са били в цеха за производството, защото там цехът е малък, той не може да събере голямо количество мини. Може да се съхранява голямо количество, но ако се наредят на два или на три реда. След това мотокарът ги сваля и те се разкомплектоват”, разказа Феликс Антов, който доскоро работеше като товарач в завод „Миджур”.

Според него вероятно става дума за човешка грешка по времето на разкомплектоването на мините. В тази връзка Антонов допълни: "Удря се с железен предмет по детонатора. При взрива първо се пукна, а след това гръмна, значи е гръмнала мина и е предала на другите".

„Не е възможно това, не е възможно да е саботаж”, убеден е енергетикът на завода Цецо Антонов. “Последните два месеца смените са взимали по 240 лева.Това съм го чул от тях”, каза още той.

Смъртните актове на загиналите в Горни Лом все още не са издадени

Смъртните актове на загиналите при взрива в завода за утилизация на боеприпаси в Горни Лом все още не са издадени, но се очаква това д...

Междувременно прокуратурата отказа да съобщи дали разследва саботаж. Не стана ясно и дали по време на разпитите веднага след трагедията Валери Митков е споменал подозренията си за външна намеса.

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com