СГС пак се занимава със Сидеров, заради вербалното нападение над репортер на СКАТ

1549
СГС пак се занимава със Сидеров, заради вербалното нападение над репортер на СКАТ
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд (СГС) ще разгледа ново споразумение между прокуратурата и Волен Сидеров за случая до Народното събрание, предаде БГНЕС.

Това е споразумението по случаят от 21 май 2013 г., когато пред парламента лидерът на „Атака” влезе в конфликт с журналист. Споразумението ще се гледа от съдия Вера Чочкова. Миналата седмица колегата ѝ Христинка Колева не одобри предишното споразумение, защото ѝ се стори твърде леко и го върна на прокуратурата. То беше за 9 месеца пробация.

2 години пробация за Сидеров и Чуколов за инцидента с клекшопа

Волен Сидеров и Десислав Чуколов бяха осъдени на 2 години пробация за хулигански действия и посегателство над полицаи по време на инцид...

Лидерът на "Атака" вече постигна три споразумения с прокуратурата. Едното бе за случая в град Батак, станал на 17 май 2011 г., случая в НАТФИЗ от 23 октомври 2015 г.. Споразуменията са за пробация със задължителна регистрация по настоящ адрес, периодични срещи с пробационен служител и поправителен труд, изразяващ се в месечни удръжки от заплатата.

По първото споразумение - за случая в НАТФИЗ, Градският съд одобри споразумението с прокуратурата и лидера на „Атака” и зам.-председателят на партията Десислав Чуколов. Така те получават наказание „пробация”: за Сидеров – 9 месеца, за Чуколов – 6 месеца. На двамата ще им се удържа 13% от заплатата за този срок в полза на държавата.

Второто споразумение, което СГС одобри за Сидеров, бе за хулигански действия, станали в Батак. На 17 май 2011 година лидерът на „Атака” предизвика голям скандал в града, по време на празника по повод канонизирането на баташките новомъченици. За това той беше осъден на 8 месеца пробация и тук ще бъде лишен от 13% от заплата си.

Лидерът на "Атака" и Десислав Чуколов бяха осъдени във вторник на 2 години пробация за хулигански действия и посегателство над полицаи по време на инцидента пред столичен денонощен магазин миналия октомври. Двамата признаха вината си за така наречената акция пред клекшопа на столичната улица "Г. С. Раковски" и сключиха споразумение с прокуратурата. Така получиха пробация за 2 години, както и удръжка на 25% от заплатите им в продължение също на две години.

Цацаров: По-добре пробация за Сидеров сега, отколкото дело с години

С думите, че е по-добре пробация сега, отколкото дело с години, Цацаров коментира одобрените от съда споразумения между прокуратурата и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com