"Ще ти размажа черепа": Мъж нападна с камък известния адвокат Стефан Левашки

8444
"Ще ти размажа черепа": Мъж нападна с камък известния адвокат Стефан Левашки
Снимка: iStock

Агресивен млад мъж е нападнал тази сутрин известния наказателен адвокат от Пловдив Стефан Левашки. За разправата с него и кучето му съобщи самият юрист.

По думите му почитател на улични котки излял гнева си и се заканил с убийство. Запратил камък по адвоката.

Адвокатите не наказаха свой колега за цветист език за прокуратурата заради АМ "Хемус"

Висшият адвокатски съвет (ВАдС) отказа да наказва дисциплинарно адвокат Стефан Левашки заради изказаното от него становище във Фейсбук,...

Ето разказа на адвокат Левашки.

Тази сутрин около 6.30 ч. поемаме с кучето ми Ринго на обичайната разходка. Пусто е в неделната утрин и аз го пускам отвързан да потича в междублоковите пространства. Забелязвам с периферното си зрение отново младия мъж, който преди известно време ни нападна, да храни пълчище котки. Ние преминаваме на около 100 метра от тях и си продължаваме по пътя. Ринго се облекчава два пъти, като аз му събирам изпражненията в торбички, които винаги нося в мен. В момента, в който сме в безистена на един блок, откъдето винаги преминаваме на път към кучешката поляна, чувам крясъци зад гърба си и току до мен се разбива стъклен буркан. Обръщам се и виждам агресивния млад мъж, който крещи по мен, че предния път ни се е разминало, но сега ще убие и мен и кучето ми. Аз се опитвам да го успокоя и го питам какво иска. Вместо отговор той изритва два пъти кучето ми, което изквичава и избягва нанякъде. Опитвам се да тръгна да го търся, но получавам удар в гърба от хвърлен по мен голям камък. Момъкът продължава да върви след мен и да ми се заканва, че ще ме убие, че той живеел в този квартал и аз съм нямал право да преминавам с Ринго от там, да съм го разхождал на кучешката площадка, кучетата осирали всичко и не можел да ги трае. Цял живот съм работил с агресивни хора, смятам, че имам изграден някакъв подход, за това запазвам относително спокойствие и го питам как, аджеба, да стигна до кучешката площадка, без да премина през квартала, вадя от джоба си и му показвам торбичките за акотата и му обяснявам, че току–що съм ги събрал. Вместо отговор въпросния награби един голям камък вдигна го над главата си и ми заяви, че ще ми размаже черепа. Да Ви кажа този път наистина се уплаших, няма никой наоколо, човекът агресира все повече, а и определено е много по-млад и в по-добра физическа форма от мене. Едвам се измъкнах, но вече наистина не знам как и къде ще си разхождам кучето сутрин.

Този път подадох жалба в полицията, която е само на 300 метра от местопроизшествието. Случих на много разбран и интелигентен млад полицай, който прояви разбиране и обеща да си свърши работата. Слава Богу, Ринго е интелигентно животно и се бе прибрал сам в къщи, но е много уплашен и се е свил в ъгъла. Не знам какво става, но е страшно вече. Пиша това тук и защото едва ли аз съм единствения нападан от този психически нездрав човек, от полицията призоваха ако има и други пострадали да подадат жалби, докато не е станало късно.

 ОЩЕ: Двама именити адвокати поемат защитата на клошаря, обвинен за палежа в Пловдив 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Разбиха схема за регистрация на автомобили с фалшиви документи

Божков отива на съд по хазартното дело - нанесъл 560 млн. лв. щети на бюджета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com