След присъда и в Румъния Брендо още не може да бъде открит

2437
След присъда и в Румъния Брендо още не може да бъде открит
Снимка: БГНЕС

Въпреки че и румънски съд осъди Евелин Банев-Брендо - на 14 години затвор за пренасяне на 51 килограма кокаин, той все още не е зад решетките. Причината - Брендо не може да бъде открит и делата му както в Румъния, така и в Италия и в България са висящи.

Присъдата на букурещкия съд е произнесена задочно, тъй като Брендо е неоткриваем. Именно заради разследването в Румъния той бе обявен за международно издирване от Интерпол. Името му продължава да е в червения бюлетин на полицейската организация на най-издирваните хора заради създаване на организирана престъпна група и трафик на наркотици, пише в. "Сега".

Италия осъди Брендо на 20 години затвор

Евелин Банев - Брендо е осъден на 20 години затвор за наркотрафик. Присъдата, наложена му на първа съдебна инстанция, беше потвърдена...

Причината Букурещ да потърси помощта на Интерпол бе отказът на българската страна да предаде Банев, за да бъде разследван в Румъния. Куриозното в случая е, че Софийският градски съд разреши екстрадицията му, но при обжалването Софийският апелативен съд (САС) отмени решението на СГС. Дори Банев получи разрешение да напуска страната, за да се лекува в Германия.

Заедно с близки роднини Брендо е подсъдим и в България по дело за пране на пари от наркотрафик. Първо той бе осъден на 7,5 години затвор, след това оправдан на втора инстанция, а Върховният касационен съд отмени присъдите и върна делото на САС за повторно разглеждане.

В Италия Банев е съден по дело, свързано отново с наркотрафик в съучастие с други българи. На две инстанции той бе осъден на 20 г. затвор, но Върховният съд в Италия ги отмени и върна делото. За останалите осъдени обаче присъдите бяха потвърдени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com