Сочената за собственичка на джипа, убил Милен Цветков, има общ бизнес с Миню Стайков

26768
Сочената за собственичка на джипа, убил Милен Цветков, има общ бизнес с Миню Стайков
Снимка: БГНЕС

Твърде продуктивен общ бизнес има Миню Стайков с предполагаемата собственичка на джипа, убил журналистът Милен Цветков. Неофициално излезе информация, че волана на мощната кола е бил дрогираният Кристиан Асенов Николов – син на Десислава Крумова Николова, до 2010 г. - с фамилия Пешева. Луксозният джип „Ауди Q7“ се води на фирмата ѝ ЕТ „Десислава Пешева – Комерс“. Тя е регистрирана през 2008 г. с предмет на дейност – отглеждане на лозови, овощни и други трайни насаждения.

Справка в регистрите на ДФ „Земеделие“ сочи, че фирмата нееднократно е била бенефициент по Програмата за развитие на селските райони. През 2009 г., например, тя е подписала договор за получаване на субсидия от 250 170 лева, при одобрени разходи за почти 454 000 лева. Мярката, по която е одобрена европейската помощ, е „Модернизиране на земеделски стопанства“.

Милен Цветков в интервю: Не ми се умира между ламарини

"Не се страхувам от смъртта, но при всички положения не ми се умира между някакви ламарини!" Това каза само преди няколко месеца ж...

Справка в Търговския регистър пък показва много продуктивна връзка с алкохолния бос Миню Стайков и членове на неговото семейство. А част от фирмите им са регистрирани на един и същи адрес – на ул. „Джеймс Баучър“ в столицата. Десислава Николова е в съдружие с Миню Стайков във фирмите „Винпром Карнобат – 1811“ ООД, „Скобелев пропърти“ ООД, „СТФ“ ООД и „Топаз Продъкшън“ ООД. Тя е и изпълнителен директор на "Винпром Карнобат".

С Миню Стайков и съпругата му Рени, майката на 22-годишния Кристиан е съдружник в „Сис Индустрийс“ ООД, а също така в „Български лозя“ ЕАД. И още по-закрепено е сътрудничеството на Десислава Николова със семейство Стайкови в дружеството „Винитера Карнобат“ ООД, в която заедно с него са съпругата и дъщеря му. Дялове в компанията притежават ЕТ „Миню Стайков – Комерс“, ЕТ „Рени Стайкова – Комерс“, ЕТ „Десислава Пешева – Комерс“, ЕТ „Яна Стайкова – Комерс“ и др., а Николова е и управител.

Припомняме, че миналата година прокуратурата влезе в Държавен фонд "Земеделие" заради второто разследване срещу Миню Стайков, което е вече в съда. Бизнесменът е изправен пред Темида като лидер на престъпна група за цел злоупотреба със средства от европейски земеделски фондове – Програма за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор. Според обвинението деца на негови близки са собственици на фирми, които са усвоили милиони, а парите са се ползвали за алкохолния бизнес на Миню Стайков в разрез с правилата за максимално допустима помощ за едно стопанство.

Милен Цветков и Бойко Борисов – едно паметно интервю (ВИДЕО)

Можете ли да ни кажете една антикризисна мярка, която е изпълнена? Борбата с корупцията и организираната престъпност. Въпросът е задад...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Била се самонаранила: Намушканата жена в дома й промени показанията си

Кокаин за 1,5 млн. хванаха в камион на "Калотина" (ВИДЕО)

Внесоха в съда обвинителния акт срещу шофьора, причинил смъртта на Ани и Явор на пешеходна пътека

Пияна жена, весела къща: Почерпена гражданка чупи витрини в село Топчии

Пиян дядо се обърна с трактора си в Разградско

BIRD: Мним данъчен, свързан с Калин Стоянов, рекетирал бизнеси

Намериха тяло на мъж в река Поройна в Шумен

"Заплашиха ме, че ще ме залеят с киселина": Говори градският прокурор на София

МВР публикува ВИДЕО за ареста на журналиста от BIRD Димитър Стоянов: Вади пистолет

Гледат мярката на Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com